14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul rus de Externe: Rusia îşi rezervă dreptul la măsuri de retorsiune...

Ministerul rus de Externe: Rusia îşi rezervă dreptul la măsuri de retorsiune în cazul proprietăţilor confiscate de SUA

Ministerul rus de Externe a declarat, marți, că Moscova îşi rezervă dreptul de a lua măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite, după ce o întrevedere privind retrocedarea proprietăţilor diplomatice ruse s-a încheiat fără un acord, potrivit site-ului cotidianului Haaretz, potrivit Mediafax.

În decembrie, administraţia Obama a dispus expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, închiderea a două misiuni diplomatice ruse, precum şi sancţiuni vizând oficiali şi entităţi de pe teritoriul Rusiei, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova după presupusele ingerinţe ruse în campania electorală americană.

Moscova a transmis că va decide ce măsuri va lua în acest caz în funcţie de rezultatul unei întrevederi pe această temă între Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, şi Thomas Shannon, subsecretar american de Stat.

"Partea rusă a subliniat (în cadrul întrevederii) că în cazul în care Washingtonul nu elimină asta şi alte măsuri perturbatoare, inclusiv obstacolele continue în calea activităţii instituţiilor noastre diplomatice, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri de retorsiune pe baza principiului reciprocităţii", a afirmat MAE rus.

Pe de altă parte, Riabkov a declarat după întâlnirea cu Shannon că cele două părţi sunt aproape de a găsi o soluţie în ceea ce priveşte cele două reprezentanţe diplomatice ruse, din statele New York şi Maryland, confiscate de autorităţile americane în decembrie 2016.

Moscova a mai transmis că îşi doreşte un dialog regulat cu SUA în ceea ce priveşte stabilitatea strategică, însă este de datoria Washingtonului să facă o mişcare în acest sens.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă