Militarii români din misiunile internaționale vor fi consiliați de experți din Arabia Saudită

de Mihai Diac , 08 august 2017 - stire actualizata la ora 14:12, 08 august 2017
Foto: Arhivă

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut o întrevedere oficială cu directorul Comitetului pentru Informaţii şi Securitate Militară al Forţelor Armate saudite, generalul-maior Abdulaziz Ibrahim Alswailem, aflat în vizită în România la invitaţia directorului general al Direcţiei generale de informaţii a apărării.

Cei doi oficiali au discutat despre situaţia de securitate din Orientul Mijlociu, criza refugiaţilor, misiunea „Resolute Support” din Afganistan, precum și despre "identificarea unor noi modalităţi de extindere a cooperării în domeniul informaţiilor militare", a anunțat un comunicat al MApN.

În cadrul convorbirilor, ministrul Țuţuianu a precizat că “România este interesată de expertiza Arabiei Saudite cu privire la evoluţiile politice şi de securitate din regiune și avem toate resursele pentru a construi o relaţie solidă de parteneriat, mai ales când vorbim despre o o zonă complexă precum cea a Orientului Mijlociu”.

Armata Română are un contingent în Afganistan, care participă la misiunea "Resolute Support", și participă cu observatori, în mod tradițional, și în alte țări musulmane.

Comentarii

  • Alf

    15 august 2017 20:52

    Nasol că după consiliere ai nostri nu vor avea cu cine să iasă la un spritz după o dună că ăia nu au voie de la Allah si nu prea au poduri unde să se ascundă ca să nu fie văzuti de sus când trag la măsea ziua, ca în periada Ramadanului.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design