Militanţi ai extremei-drepte, reţinuţi sâmbătă la Calais

de Diana Biţă , 12 martie 2016 - stire actualizata la ora 13:51, 12 martie 2016
Militanţi ai extremei-drepte, reţinuţi sâmbătă la Calais

14 militanţi ai extremei-drepte au fost reţinuţi sâmbătă la Calais, informează Agerpres. Măsura a fost luată în urma unei adunări organizate împotriva prezenţei în apropierea acestui oraş din nordul Franţei a mii de imigranţi care vor să treacă în Marea Britanie. 

În total, 80 de membri ai grupului Generaţia Identitară au luat parte în cursul dimineţii la această manifestaţie neautorizată, pe care forţele de ordine au dispersat-o, a precizat Prefectura din Pas-de-Calais.

Manifestanţii au blocat un timp două poduri din oraş. "Purtau banderole, au dat foc la câteva cauciucuri şi aveau fumigene", a spus Etienne Desplanques, director de cabinet al prefectului Fabienne Buccio. 

Înainte de dispersarea mulţimii, Generaţia Identitară a revendicat participarea a 130 de tineri şi a afirmat că a preluat controlul "asupra a trei poduri care permit accesul imigranţilor în oraşul Calais". 

Mai multe asociaţii au denunţat în ultimele săptămâni înmulţirea agresiunilor împotriva imigranţilor. 

De la începutul lunii februarie, 12 persoane au fost plasate în detenţie în nordul Franţei pentru astfel de acte, între care cinci bărbaţi inculpaţi şi închişi vineri, suspectaţi că au agresat imigranţi la Calais dându-se drept poliţişti.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design