Mii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei pentru a protesta împotriva influenţei tot mai mari a Rusiei în Ungaria

de Iulia Iancu , 25 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 11:42, 25 aprilie 2017
Mii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei pentru a protesta împotriva influenţei tot mai mari a Rusiei în Ungaria

Aproximativ 2000 de protestatari ungari au ieșit pe străzile Budapestei pentru a manifesta împotriva a ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează The Associated Press şi MTI, potrivit Mediafax.

Mitingul a avut loc la câteva străzi depărtare Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreapta treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sunt ucişi ori închişi, citând Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple.

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, "iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii".

Mitingul s-a intitulat "Să oprim Moscova", ca răspuns la campania "Să oprim Bruxellesul" a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

Loading...

Comentarii

  • Ăștia sunt aghiențîii PLĂTIȚI ai Bruksălului islamizant ! Szorozs știe DE CE... Și e clar că nu sunt unguri, ci "ungari" ! HAHAHAHA !

    25 aprilie 2017 18:00
  • Tim

    25 aprilie 2017 17:15

    Orban are dreptate,dar rau face ca se bate cu Bruxellul pentru securitatea unora ca voi in loc sa accepte sa va umple de refugiati ca sa vedeti ce inseamna pa propria piele. Pana si protestele vor deveni atunci o amntire.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design