10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei pentru a protesta împotriva...

Mii de persoane au ieșit pe străzile Budapestei pentru a protesta împotriva influenţei tot mai mari a Rusiei în Ungaria

Aproximativ 2000 de protestatari ungari au ieșit pe străzile Budapestei pentru a manifesta împotriva a ceea ce ei consideră ca fiind o creştere a influenţei Moscovei în Ungaria şi faţă de tendinţele autoritare ale premierului Viktor Orban, relatează The Associated Press şi MTI, potrivit Mediafax.

Mitingul a avut loc la câteva străzi depărtare Ambasada rusă, după ce poliţia a interzis ca acţiunea de protest să se desfăşoare mai aproape de ambasadă.

Scriitorul şi filozoful Andras Lanyi a declarat că Guvernul ungar se îndreapta treptat spre un sistem dictatorial unde opozanţii sunt ucişi ori închişi, citând Rusia, Azerbaidjanul şi Iranul drept exemple.

Lanyi a mai afirmat că între Orient şi Occident este o prăpastie tot mai mare, "iar, noi, ungurii nu vrem să ne regăsim din nou de partea inamicilor umanităţii".

Mitingul s-a intitulat "Să oprim Moscova", ca răspuns la campania "Să oprim Bruxellesul" a Guvernului ungar, care acuză Uniunea Europeană că ar încerca tot mai mult să limiteze drepturile statelor membre.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă