Mii de femei însărcinate din Columbia, victimele virusului Zika

de Avram Eliza , 30 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 22:59, 30 ianuarie 2016
Mii de femei însărcinate din Columbia, victimele virusului Zika

Peste 20.000 de persoane din Columbia, între care 2.116 femei însărcinate, sunt infectate cu virusul Zika, relatează AFP, conform Agerpres

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va avea luni o reuniune de urgenţă privind acest virus transmis prin pişcătura de ţânţar şi care se propagă spectaculos pe continentul american, cu trei până la patru milioane de cazuri aşteptate în acest an, dintre care 1,5 milioane în Brazilia, ţara cea mai afectată. 

Columbia este în prezent a doua ţară cea mai afectată de maladia care poate provoca la femeile însărcinate o gravă malformaţie congenitală, microcefalia. 

Din cele peste 20.000 de cazuri înregistrate în Columbia, marea majoritatea au fost confirmate de examene medicale, numai 2.132 dintre ele fiind considerate încă suspecte. Virusul le afectează în primul rând pe femei, care reprezintă 63,6% dintre persoanele infectate. 

Columbia a decretat marţi primul nivel de alertă, verde, pentru ca spitalele să se pregătească pentru a răspunde unei creşteri masive a numărului de persoane infectate. De asemenea, autorităţile columbiene au recomandat cuplurilor să amâne perioada de sarcină cu şase până la opt luni.

Loading...

Comentarii

  • Laurentiu Radu-Frusina

    31 ianuarie 2016 19:35

    Virusul este mondialist The DeBroogglie fr., virusul The Jeep eng. - avem si virusul DeKsaPoporului ro. si DasVanDerSick ger. - toate pe baza de exitatie paraplegica - jupanu !! Stim care-i treaba, va pasioneaza absurdul, si rinocerii lui Ciorany ! Dar, nu ne place ca ati agresat si generatia tanara ! Vezi si httpagainst.bombacuceas.lacul !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design