27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialMerkel, prima reacţie după discursul lui Macron

Merkel, prima reacţie după discursul lui Macron

Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi că există un "larg consens între Germania şi Franţa" în privinţa viitorului Europei. Afirmaţia a fost făcută cu puţin timp înaintea unei reuniuni bilaterale la Tallinn cu preşedintele francez Emmanuel Macron, scrie AFP.

"Există un larg consens între Germania şi Franţa. Totuşi, trebuie evident să discutăm în continuare detalii. Dar sunt ferm convinsă că Europa nu poate rămâne aici", a argumentat ea.

Este prima reacţie a cancelarului german după discursul privind Europa pe care l-a susţinut marţi Macron.

"Europa pe care o cunoaştem este prea slabă, prea lentă, prea ineficientă, dar doar Europa ne poate oferi capacitatea de acţiune în lume în faţă marilor provocări contemporane", a spus acesta, la începutul săptămânii.

Într-un discurs de peste o ora şi jumătate, susţinut la Sorbona, prestigioasă universitate pariziană, şeful statului francez a cerut crearea unei forţe comune de intervenţie europeană până în 2020, un buget de apărare comun şi o doctrina "comună", dar şi ceea ce pare schiţa unui acquis financiar.

Astfel, Macron a cerut definirea unui interval de fluctuare a impozitelor pentru companii pentru 2020 precum şi un salariu minim, adaptat la realitatea economică a fiecărei ţări. În plus, acesta propune crearea unei taxe asupra tranzacţiilor financiare.

Cele mai citite

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...

UEFA Champions League: Istvan Kovacs va arbitra returul dintre Barcelona și PSG

O brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru, va conduce meciul retur din sferturile de finală ale UEFA Champions League dintre Barcelona și...
Ultima oră
Pe aceeași temă