Martin Schulz, încrezător că o va "detrona" pe Angela Merkel, în urma alegerilor parlamentare din Germania: Voi fi cancelar

de Iulia Iancu , 13 august 2017 - stire actualizata la ora 18:56, 13 august 2017
Martin Schulz, încrezător că o va "detrona" pe Angela Merkel, în urma alegerilor parlamentare din Germania: Voi fi cancelar

Candidatul social-democrat la postul de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, a declarat că este încrezător că o va putea învinge pe Angela Merkel, aflată la putere de 12 ani, și că va deveni cancelar, informează DPA, potrivit Agerpres.

"Consider că am o șansă bună să conduc viitorul guvern federal. Voi fi cancelar", a declarat candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul public ZDF.

Partidul lui Schulz se află în urma conservatorilor lui Merkel în sondajele de opinie. Potrivit ultimului sondaj Polibarometer, realizat la solicitarea ZDF, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a lui Merkel este creditată cu 40% din voturi, în timp ce partidul lui Schulz este creditat cu doar 24%.

În interviu, Schulz a mai spus că este deschis să conlucreze cu CDU în cadrul unui guvern de coaliție, în fruntea căruia să se afle el, în calitate de cancelar. "Nu am nimic împotriva unei mari coaliții sub conducerea mea. Dacă CDU dorește să intre ca partener secund, atunci ar trebui să ia în considerare acest lucru", a susținut Schulz.

Însă temele sale de campanie privind educația, cercetarea, dezvoltarea infrastructurii și dreptatea socială nu au reușit să-i atragă pe alegători, potrivit sondajelor. În schimb, încercările CDU de a o înfățișa pe Merkel ca pe o persoană capabilă să gestioneze foarte bine lucrurile într-o lume agitată — modelată de o Casă Albă imprevizibilă, de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și, acum, de un tot mai intens război al declarațiilor în privința crizei nord-coreene — i-au mobilizat pe alegători.

Reuters remarcă faptul că, în interviul pentru ZDF, Schulz nu s-a putut abține să nu-l atace pe președintele american Donald Trump, pe care l-a descris drept "acest individ iresponsabil de la Casa Albă". "Ceea ce mă îngrijorează pe mine este că un președinte american... se coboară la nivelul unui dictator nord-coreean", a declarat Schulz într-un interviu separat pentru postul RTL.

Comentarii

  • Julius-Viorel Jancu

    14 august 2017 13:21

    "Rosu - Verde" este haos pentru Germania ! Acest Martin Schulz nu are nici studii de liceu, nici examen de bacalaureat, nici studii universitare si nici examen de diploma, doctor etc. cu alte cuvinte este un simplu muncitor cu gura mare in comparatie cu Angela Merkel, care are toate studiile si examenele scrise mai sus plus experienta pentru conducerea Germaniei !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design