5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMartin Schulz, candidat la funcția de cancelar al Germaniei, o acuză pe...

Martin Schulz, candidat la funcția de cancelar al Germaniei, o acuză pe Angela Merkel că este “deconectată de la realitate”

Angela Merkel este "deconectată de la realitate", a afirmat duminică Martin Schulz, social-democratul care dorește să o înlocuiască în funcția de cancelar al Germaniei cu ocazia legislativelor prevăzute luna viitoare, ridicând tonul pentru a da un nou impuls unei campanii care trenează, scrie AFP citată de Agerpres.

Principalul adversar al cancelarului conservator a acuzat-o în cursul unui interviu la televiziunea națională ARD că a încercat să impună reguli singurei dezbateri televizate, programată duminica viitoare, și că abuzează de funcția sa pentru a efectua deplasări de campanie "la prețuri ce sfidează orice concurență".

"În legătură cu mai multe subiecte, oamenii au sentimentul că (Angela) Merkel este deconectată de la realitate", a declarat liderul SPD.

Potrivit ultimului sondaj lunar Deutschlandtrend pentru ARD, Uniunile Creștine CDU-CSU ale Angelei Merkel sunt creditate cu 38% din intențiile de vot, față de 22% pentru SPD.

Martin Schulz este convins că încă poate câștiga parlamentarele, insistând asupra unui studiu realizat săptămâna trecută pentru revista Der Spiegel care arată că 46% din electorat este indecis.

"Vreau să ajuns la acești indeciși. Și dacă ajung, voi putea câștiga legislativele" de la 24 septembrie, a spus el.

Schulz a criticat-o pe cancelarul Angela Merkel care, potrivit publicației Der Spiegel de la sfârșitul acestei săptămâni, ar utiliza elicoptere ale armatei și poliției pentru a se deplasa în timpul campaniei sale electorale.

"Ea utilizează mijloace ale statului pentru a merge la mitinguri de campanie la cele mai mici prețuri", a acuzat el.

Invitată să comenteze aceste critici în propriul interviu acordat postului național ZDF, Angela Merkel s-a mărginit să răspundă că "încearcă să fie mereu la înălțimea funcției sale".

"Asta înseamnă să fiu în slujba poporului german", a spus ea. "Mă bucur că dezbaterea are loc săptămâna viitoare", a continuat cancelarul federal.

Martin Schulz a mai repetat că o nouă "mare coaliție" conservatori-SPD cum este cea aflată de patru ani la conducerea Germaniei nu îl interesează.

"Dacă (Angela Merkel) vrea să participe sub conducerea mea cu CDU ca partener minoritar, putem vedea asta", a declarat el. "Dar nu cred că și ei (conservatorii) mai doresc să continue marea coaliție", a ținut să adauge social-democratul Martin Schulz.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă