20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie semnalează acțiuni ostile ale Rusiei

Marea Britanie semnalează acțiuni ostile ale Rusiei

Premierul britanic, Theresa May, a denunțat luni seară acțiunile "ostile" ale Rusiei și a detaliat măsurile luate de Marea Britanie pentru a-și asigura securitatea, dar a subliniat că nu dorește un nou "război rece", relatează AFP citată de Agerpres.

"Știm ce faceți. Nu veți reuși", a declarat Theresa May la adresa liderilor ruși în cursul unui dineu organizat de Lordul-primar al City din Londra, centrul istoric și financiar din capitala britanică, potrivit discursului transmis de cabinetul său.

Prim-ministrul a denunțat "anexarea ilegală a Crimeii la Rusia", sprijinul acordat rebelilor în regiunea Donbas, încălcarea "în repetate rânduri" a "spațiului aerian al mai multor țări europene", campaniile de "spionaj cibernetic", "implicarea cu ocazia alegerilor", actele de "piraterie asupra Ministerului danez al Apărării și Bundestagului" german.

"Rusia caută să facă din informație o armă, implicând media conduse de stat pentru a difuza informații false și imagini prelucrate cu scopul de a însămânța discordia în Vest și a ne sabota instituțiile", a continuat Theresa May. "Marea Britanie va face ce trebuie pentru a se proteja și va acționa cu aliații săi pentru a face același lucru", a adăugat ea.

Printre măsurile necesare, prim-ministrul a citat "reforma NATO" cu scopul de "a descuraja mai eficient și a contra activitățile ostile ale Rusiei", "intensificarea" susținerii militare și economice a Ucrainei din partea Marea Britanii sau "întărirea" politicii Marii Britanii în domeniul securității cibernetice.

"Întreprindem acțiunile necesare pentru a contra activitățile ruse", dar "nu vrem să ne întoarcem la perioada Războiului Rece, nici să fim într-o confruntare perpetuă" cu Moscova, a explicat premierul, exprimându-și speranța ca Rusia să meargă pe un "drum diferit".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă