15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie poate suspenda ajutoarele sociale pentru imigranți. Comisia Europeană este de...

Marea Britanie poate suspenda ajutoarele sociale pentru imigranți. Comisia Europeană este de acord

Comisia Europeană a anunţat luni că a pregătit o propunere privind o ‘suspendare a ajutoarelor’ pe care Marea Britanie ar putea să o aplice imediat pentru a nu mai plăti beneficii sociale lucrătorilor imigranţi, dar că măsura nu a fost discutată deocamdată cu alte guverne europene, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Guvernul britanic vrea un acord cu Uniunea Europeană în privinţa măsurilor de limitare a imigraţiei, cea mai problematică dintre cele patru propuneri de reformă cerute de premierul britanic David Cameron înainte de organizarea referendumului privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar până la sfârşitul lui 2017. 

Discuţiile dintre Cameron şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk nu au dus la niciun rezultat duminică, fiind programate să continue şi pe parcursul zilei de luni. 

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a confirmat, răspunzând unei întrebări a presei, că Bruxellesul a pregătit o propunere care ar oferi Marii Britanii dreptul de a aplica o suspendare a ajutoarelor sociale, dar pe care nu a prezentat-o deocamdată guvernelor europene. 

Schinas a precizat că nu există progrese în discuţiile dintre Marea Britanie şi instituţiile UE la nivel politic şi tehnic, precizând că nu s-a convenit nimic până când nu se va conveni totul. 

“Nu am ajuns încă acolo. Discuţiile continuă, în prezent la nivel de experţi între Consiliu, Comisie şi Marea Britanie. Calendarul trebuie stabilit de preşedintele Tusk şi premierul Cameron”, a spus el. 

“Nu este suficient să convină doar juriştii Comisiei şi ai Consiliului, este un proces care trebuie discutat la nivelul celor 28 de (ţări membre ale UE), iar Comisia lucrează pentru toate cele 28 de state membre”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă