Un milion de persoane au manifestat la Barcelona pentru unitatea Spaniei, anunță autoritățile de la Madrid

de Florin Budescu, Mihai Diac , 29 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 17:04, 29 octombrie 2017
Barcelona

UPDATE 16,45:  Un milion de persoane au manifestat duminică, la Barcelona, în favoarea unității Spaniei, conform unei estimări oferite de prefectură, care reprezintă statul spaniol în regiunea Catalonia, relatează AFP citată de Agerpres.

Pe de altă parte, poliția locală a estimat că 300.000 de persoane au participat la manifestația la care au fost fluturate mii de drapele ale Spaniei și Cataloniei.

Organizatorii, Societatea Civilă Catalană (CSC), au avansat la rândul lor, la finalul manifestației, estimarea de 1,3 milioane de participanți.


Mii de persoane se îndreaptă duminică spre centrul Barcelonei pentru a apăra unitatea Spaniei, la mai puțin de 48 ore de la proclamarea ''Republicii catalane'' de către parlamentul regional, relatează AFP, via Agerpres.

Manifestația în favoarea menținerii Regatului Spaniei survine după mai multe adunări care au avut loc vineri seara în regiune pentru a sărbători nașterea ''Republicii Catalane''. Strigând ''Puigdemont în închisoare'', numeroși spanioli anti-secesiune s-au îndreptat spre una dintre cele mai cunoscute zone din Catalonia, Passeig de Gracia, pentru a participa la o manifestație care va avea loc în prezența unui important dispozitiv de securitate.

Separatiștii ''trăiesc într-o lume paralelă, puțin suprarealistă'', a declarat o manifestantă, Silvia Alarcon, 35 de ani, care locuiește la periferia orașului Barcelona. Guvernul spaniol dorește să preia cât mai curând controlul în Catalonia, a cărei declarație de independență nu a fost recunoscută la nivel internațional.

Madridul a anunțat de asemenea alegeri regionale pe 21 decembrie. Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un ''stat independent luând forma unei republici''.

La scurt timp, Senatul de la Madrid a votat pentru a-i permite guvernului să suspende autonomia Cataloniei, o măsură fără precedent în 40 de ani de democrație. Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Sigma Dos și publica duminică de ziarul conservator spaniol El Mundo, partidele proindependență din Catalonia ar pierde majoritatea în parlamentul regional, în alegerile programate în decembrie.

Comentarii

 • Ion

  29 octombrie 2017 22:09

  Si unde au fost astia la referendum?! Daca mergeau la urne, situatia actuala ar fi fost evitata, pt. ca separatistii nu aveau pe ce sa se mai bazeze. Deci numarul participantilor ori este o miniciuna mediatica, ori astia sunt niste ***** care in fata politiei spaniole ce a tras asupra participantilor la referendum au stat ascunsi sub plapuma, iar la vreme frumoasa s-au trezit sa iasa pe strazi si ssa pupe poala popii...

  raspunde comentariului
 • Ardelean

  29 octombrie 2017 20:18

  Mor huni de ciuda ca li se duce pe râpă gargara cu Independenta Catalonia. Oricum nu putem face comparație între catalani și huni, primi sunt latini civilizați pe când ceilalți sunt nomazi barbari, primi sunt la ei în țară ceilalți sunt emigranți tolerați în frumoasa Românie. Pana una alta Viva România Viva Trianon Viva Spania

  raspunde comentariului
 • Minciunile obisnuite ale mainstreamului

  29 octombrie 2017 17:16

  Se umfla serios cifrele participantilor la evenimentele ce trebuie promovate la ordin, si se minimalizeaza cifrele participantilor la evenimentele ce nu convin conspiratiei mondiale bilderbergiste. Viva Oltenia si Cel Mai Iubit Fiu al Poporului!

  raspunde comentariului
  • dusu

   29 octombrie 2017 18:59

   ha ha da si mindrlor rumini le suna bine un milion ei saraci au stirili care le plac daca de fapt is 300 mii ce conteaza? ha ha

   raspunde comentariului
 • gica

  29 octombrie 2017 17:07

  nu scrie nimeni de la RL despre lantul uman format in jurul parlamentului in semn de protest fata de vaccinarea obligatorie?Nu va intereseaza sau credeti ca nu e cazul sa informati romanii despre asta?

  raspunde comentariului
  • pentru asta

   29 octombrie 2017 17:17

   na-au primit ordin de la Klemm

   raspunde comentariului
   • Ardelean

    29 octombrie 2017 20:11

    20 "" "de inconștienți urlă pe strada degeaba. Oameni buni vaccinarea este necesară. Nu mai delirati. Nu vrei să îți vaccinezi copilul este ok, dar răspunzi pt viata lui îl ți acasă să nu răspândească vreo epidemie.

    raspunde comentariului
    • gica

     30 octombrie 2017 9:50

     cui sa raspandeasca o epidemie,celor vaccinati?

     raspunde comentariului
     • Alf

      30 octombrie 2017 10:17

      Bravo, spune-o i celor ca refuză vaccinarea esti vaccinat, nu te îmbolnăvesti de la imbecilii nevaccinati si bolnavi.

      raspunde comentariului
 • spanioli anti-secesiune s-au îndreptat spre una dintre cele mai cunoscute zone din Catalonia

  29 octombrie 2017 16:22

  Manipularea mainstream merge mai departe. Noroc cu ignoranta manifesta a slugilor de la RL, care nu stiu ca in Catalonia 40 de procente din populatie nu sunt catalani, ci imigranti ai ultimelor decenii la borcanul cu miere catalan, cei mai multi din celelalte regiuni ale Spaniei. adica COLONISTI SPANIOLI, si imigranti din afara Europei, adica AFRICANI. Exemplul din articol este capra Alcorcodrom, care sta la periferia Barcelonei, la fel cum imigrantii dunareni in Ardeal au ajuns la periferiile oraselor ardelene, trimisi acolo de olteanul Ceausescu cu tema de la Securitate.

  raspunde comentariului
  • dusu

   29 octombrie 2017 19:07

   fenomenul emigratiei interne sustinute de centru este asemanator franco a impulsionat emigratia in provincia care a fost ultimul bastion al republicanilor in razboiul civil deosebirea pe care io o vad cu Ardealul aci rumini au purificat jumatate din populatie si cel putin la inceput, aici au fost trimisi olteni care sa conduca administratia si fabricile luate de la evrei si apoi nemti si unguri, doar mai apoi au venit si moldoveni si olteni care azi muncesc aci

   raspunde comentariului
   • dusu

    29 octombrie 2017 19:35

    cind vorbim despre cultura ,frati rumini , atunci aci gasim asemanarea ! oare ma intelegeti , ha ha? ca voi e mindri

    raspunde comentariului
 • Ardelean

  29 octombrie 2017 16:12

  Viva Spania Viva România Viva Trianon

  raspunde comentariului
 • Liberté, égalité, fraternité

  29 octombrie 2017 15:34

  Câteva mii contra un milion...

  raspunde comentariului
  • Fara numar, fără numar...

   29 octombrie 2017 20:15

   Sunt aproape un milion de spanioli fața de cei 7 milioane de catalani.

   raspunde comentariului
  • Ardelean

   29 octombrie 2017 16:17

   Sunt sute de mii de catalani în strada hunule. Oricum catalani sunt civilizați nu ca huni barbari. În Catalonia sunt câteva milioane în har-cov doar câteva mi de huni. Mari deferente. Oricum Viva România Viva Trianon Viva Spania

   raspunde comentariului
  • Ardelean

   29 octombrie 2017 16:16

   Sunt sute de mii de catalani în strada hunule. Oricum catalani sunt civilizați nu ca huni barbari. În Catalonia sunt câteva milioane în har-cov doar câteva mi de huni. Mari deferente. Oricum Viva România Viva Trianon Viva Spania

   raspunde comentariului
  • Ardelean

   29 octombrie 2017 16:13

   Sunt sute de mii de catalani în strada hunule.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design