23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMajoritatea austriecilor susțin ideea închiderii grădinițelor exclusiv musulmane

Majoritatea austriecilor susțin ideea închiderii grădinițelor exclusiv musulmane

Majoritatea austriecilor susțin ideea ministrului de externe al Austriei, Sebastian Kurz, președinte în exercițiu al OSCE, privind necesitatea închiderii grădinițelor exclusiv musulmane și a traseului de migrație prin Marea Mediterană spre Europa, rezultă dintr-un sondaj de opinie dat publicității miercuri, realizat la comanda Partidului Popular Austriac (OVP) și efectuat de platforma de cercetare Marketagent, informează Agerpres.

78% dintre respondenți s-au pronunțat în favoarea limitării afluxului de refugiați prin Marea Mediterană spre continentul european. Doar 22% consideră o astfel de măsură exagerată și nu susțin introducerea de restricții.

În problema grădinițelor exclusive pentru copiii musulmani din Austria, 80,2% dintre intervievați și-au exprimat susținerea pentru închiderea lor, iar 19,8% nu vor să schimbe nimic. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 500 de persoane cu vârste între 16 și 69 de ani, precizează cotidianul Kronen Zeitung.

La mijlocul lui iunie, șeful diplomației austriece Sebastian Kurz a propus închiderea traseului pentru refugiații din Africa și Orientul Mijlociu via Marea Mediterană spre Europa, fiind susținut în acest demers de ministrul de interne austriac Wolfgang Sobotka.

De asemenea, Kurz a propus sistarea ajutorului pentru Africa din partea UE pentru refuzul de a-i primi înapoi pe refugiați. În ceea ce privește grădinițele exclusiv pentru copiii musulmani, Kurz a declarat că acestea trebuie închise, pentru că nu contribuie la integrarea copiilor, îi izolează pe criterii religioase și de limbă și cultivă de la vârstă fragedă o așa-zisă societate paralelă.

Cele mai citite

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă