12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialMahmoud Ahmadinejad denunţă excluderea din cursa prezidenţială a lui Esfandiar Rahim Mashaei

Mahmoud Ahmadinejad denunţă excluderea din cursa prezidenţială a lui Esfandiar Rahim Mashaei

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a denunţat miercuri descalificarea favoritului său Esfandiar Rahim Mashaei la alegerile prezidenţiale din 14 iunie, scrie Mediafax.

El a afirmat că va cere intervenţia Ghidului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, relatează AFP.

“Consider că Rahim Mashaei este un bun credincios, calificat şi util pentru ţară şi l-am prezentat drept candidat din aceste motive, dar el a fost victima unei nedreptăţi”, a declarat Ahmadinejad pe site-ul de Internet al preşedinţiei.

“Voi urmări până la capăt acest dosar, făcând apel la Ghidul suprem”, a adăugat el, cerându-le susţinătorilor săi “să fie răbdători”.

“Cu prezenţa Ghidului suprem, nu vor fi probleme în ţară şi situaţia aceasta se va rezolva”, a adăugat preşedintele în exerciţiu, care nu mai poate candida pentru un al treilea mandat consecutiv.

Citeşte şi Lupta pentru putere în grădina lui Dumnezeu

Legea nu prevede o instanţă de apel pentru a contesta deciziile Consiliului gardienilor, echivalent Consiliului Constituţional, dar ayatollahul Khamenei îi poate cere reexaminarea dosarului.

La rândul său, fostul preşedinte Rafsandjani a anunţat că nu va contesta descalificarea sa, potrivit lui Es-Hagh Jahanguiri, şeful său de campanie, citat de agenţia Isna.

Citeşte şi UPDATE. Orientul Mijlociu: Tensiunile dintre Siria şi Israel cresc. Autorităţile israeliene ÎNCHID traficul aerian în nordul ţării

“Hashemi Rafsandjani nu va protesta faţă de descalificarea sa. El face parte dintre pilonii regimului şi aşa va rămâne, dacă vrea Dumnezeu”, a explicat el.

Consiliul gardienilor Constituţiei a reţinut marţi numele a opt personalităţi, dintre care cinci conservatori, doi moderaţi şi un reformator.

Cele mai citite

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...

Un fost lider mondial al tenisului și-a anunțat retragerea: „A sosit momentul să-mi iau rămas bun”

Fostul lider mondial Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis, după o perioadă de mai bine de un an în care a lipsit din...

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă