16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialLupte violente în apropierea reşedinţei lui Gaddafi din Tripoli

Lupte violente în apropierea reşedinţei lui Gaddafi din Tripoli

Lupte violente cu rachete şi artilerie grea au loc marţi în jurul complexului rezidenţial al colonelului Muammar Gaddafi în cartierul Bab-al-Aziziya din Tripoli, a constatat un jurnalist al AFP, informează Mediafax.

Complexul este situat în apropiere de hotelul Rixos, unde sunt cazaţi jurnaliştii străini. Clădirea a fost zguduită în jurul orei 09.00 GMT (12.00 ora României) de o explozie puternică produsă în apropiere, ceea ce a creat panică în rândul reporterilor.

Avioane, cel mai probabil ale NATO, survolează oraşul, iar confruntări între rebeli şi forţele loiale lui Kadhafi au loc şi în alte cartiere situate în apropierea hotelului Rixos.

Soldaţii regimului sunt postaţi în jurul hotelului, unde sunt blocaţi circa 30 de jurnalişti internaţionali, şi se aud tiruri de artilerie grea.

Apa şi curentul electric sunt în continuare întrerupte la hotel şi nu au fost restabilite decât timp de o oră pe parcursul nopţii.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă