23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialLIVE VIDEO. Procurorul General al Statelor Unite, Jeff Sessions, audiat în Comisia...

LIVE VIDEO. Procurorul General al Statelor Unite, Jeff Sessions, audiat în Comisia de informații din Senat, în legătură cu ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale

 Procurorul General al Statelor Unite, Jeff Sessions, este audiat, marți, în Comisia de Informaţii a Senatului, în legătură cu ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale americane, informează presa internațională.


UPDATE 23.15: Procurorul general al Statelor Unite, Jeff Sessions, a dat asigurări, în preambulul audierii sale, că nu are cunoștință despre vreo înțelegere secretă între echipa de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, potrivit AFP.

„Orice sugestie potrivit căreia aș fi complotat ori aș fi avut cunoștință despre vreo înțelegere cu guvernul rus, îndreptată împotriva țării mele, (…) este o minciună nerușinată și detestabilă", a declarat ministrul american al justiției.


El a anunțat decizia sâmbătă. Potrivit CNN, el se pune în prima linie a întrebărilor cu privire la contactele sale repetate cu ambasadorul rus de la Washington, precum şi a investigaţiei federale cu privire la implicarea hackerilor ruşi în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, pentru a-l favoriza pe republicanul Donald Trump.

„Unii membri ai publicului şi-au exprimat intenţia de a-şi concentra întrebările asupra unor probleme legate de investigaţia cu privire la implicarea rusă în alegerile din 2016, din care m-am recuzat personal şi pentru care adjunctul meu a numit un procuror special”, a precizat Jeff Sessions, sâmbătă, subliniind că „cel mai potrivit forum” pentru a răspunde la întrebări este Comisia de Informații a Senatului.

Potrivit CNN, Trump şi Sessions ar fi purtat o serie de discuţii aprinse în ultimele săptămâni, după ce Procurorul General s-a recuzat din ancheta Trump-Rusia. În cele trei luni care au trecut de când s-a recuzat Sessions, intensitatea anchetei a crescut exponenţial, culminând cu decizia adjunctului secretarului Justiţiei de a numi un procuror special în poziţia lui Robert Mueller.

Atât Trump, cât şi Sessions au fost frustraţi, în contextul în care oficiali de la departamentul Justiţiei au apreciat că tweet-uri şi declaraţii de-ale lui Trump le-au creat probleme lui Sessions şi Rosenstein în urma concedierii lui Comey, a mai precizat CNN.

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă