15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLiderul de la Phenian intenţionează să efectueze un test nuclear în atmosferă,...

Liderul de la Phenian intenţionează să efectueze un test nuclear în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific

Administraţia din Coreea de Nord, condusă de Kim Jong-Un, intenţionează să efectueze un test nuclear în atmosferă, deasupra Oceanului Pacific, avertizează un oficial de rang înalt de la Phenian, citat de CNN, potrivit Mediafax.

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, a declarat în septembrie că Phenianul analizează posibilitatea efectuării "celei mai puternice detonări" a unei bombe cu hidrogen, deasupra Oceanului Pacific, în contextul tensiunilor cu Administraţia Donald Trump.

Ameninţarea a fost reiterată miercuri de Ri Yong Pil, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe.

"Ministrul de Externe este conştient în legătură cu intenţiile liderului nostru suprem; cred că mesajul lui trebuie interpretat în sensul propriu", a declarat Ri Yong Pil, citat de CNN.

Până acum, Coreea de Nord a efectuat doar teste nucleare subterane, iar serviciile secrete occidentale nu cred că regimul Kim Jong-Un are tehnologia necesară pentru fabricarea de ogive atomice care să poată fi transportate cu rachete.

Un test deasupra Oceanului Pacific ar presupune lansarea unei bombe nucleare cu o rachetă. Testul ar avea efecte grave, riscând să omoare civili şi să răspândească particule radioactive în atmosferă. Statele Unite ar putea interveni militar pentru a opri un astfel de test.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă