Le Nouvel Observateur: Insecticidul ilegal din oule contaminate, importat din România

de Andrei Mărgăritescu , 12 august 2017 - stire actualizata la ora 10:12, 12 august 2017
Le Nouvel Observateur: Insecticidul ilegal din oule contaminate, importat din România

Potrivit publicației franceze La Nouvel Observateur, substanța incriminată pentru contaminarea ouălor cu insecticid, fipronil, a fost importată ilegal din România de doi cetățeni olandezi.

Substanța fost transferată unei companii care distribuie produse sanitare. Aceasta ar fi vândut fipronilul sub alt nume crescătorilor de animale din Olanda și Belgia. Cei doi olandezi au fost arestați joi și sunt anchetați, transmite TVR.

Între timp, scandalul ouălor contaminate cu insecticid ajunge și în Asia. Autoritățile sanitar-veterinare din Hong Kong au anunțat că au depistat ouă infectate cu fipronil.

Substanța este un insecticid destinat animalelor de companie, dar interzis pentru folosirea în fermele de animale destinate consumului. Insecticidul fipronil prezintă un risc de intoxicație „foarte improbabil” la oameni care, chiar și la nivelurile detectate în Belgia și Olanda, ar trebui să consume mii de ouă contaminate de-a lungul vieții pentru a suferi reacții adverse, susțin experți citați vineri de agenția EFE.

Loading...

Comentarii

 • Alf

  12 august 2017 19:23

  Fipronil a fost importat din România? Grav, s-a pierdut ocazia să bestelim prin ziare străinii sau ceva multinationale de pe la noi. De aia nu mai găsim articole de cotcodăceli cu ce mult rău ne vor nouă străinii!!

  raspunde comentariului
 • Regent-Regal

  12 august 2017 18:51

  Seamana cu Hexi Pharma. Dupa ce au vazut ca merge bine la noi au depistat doi binevoitori sa contamineze strainii.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design