Lavrov i-a solicitat lui Kerry sprijinul american pentru o misiune umanitară în Ucraina

de Diana Biţă , 09 august 2014 - stire actualizata la ora 21:45, 09 august 2014
Lavrov i-a solicitat lui Kerry sprijinul american pentru o misiune umanitară în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a solicitat, sâmbătă, sprijinul lui John Kerry pentru un proiect rus de misiune umanitară în estul Ucrainei, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Rus de Externe, Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul său american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor măsuri de urgenţă în vederea opririi crizei umanitare iminente în sud-estul" Ucrainei.

Lavrov "a îndemnat (Statele Unite) să sprijine iniţiativa rusă de mobilizare a unei misiuni umanitare în sud-estul (Ucrainei), în coordonare cu toate structurile internaţionale competente".

Kerry i-a răspuns că "o astfel de acţiune este pe cale de a fi efectuată cu autorităţile ucrainene", potrivit comunicatului diplomaţiei ruse.

Statele Unite au respins deja categoric propunerea rusă privind furnizarea de ajutor umanitar în Ucraina. "Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă şi considerată drept o invazie", a declarat vineri, la ONU, ambasadoarea americană Samantha Power.

Statele Unite acuză Rusia că a provocat criza din estul Ucrainei şi că livrează arme rebelilor separatişti proruşi.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design