6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLa Repubblica: Tinere romance au participat la petrecerile din vilele lui Berlusconi

La Repubblica: Tinere romance au participat la petrecerile din vilele lui Berlusconi

Tinere romance au participat la petrecerile organizate in vilele premierului Italiei, Silvio Berlusconi, sustine Barbara Montereale, o italianca de 23 de ani din provincia italiana Bari, relateaza La Repubblica in editia electronica.
Montereale, care detine titlul de "Miss Motors Italia 2009", povesteste ca a participat, alaturi de alte dame de companie, la petrecerile organizate de Silvio Berlusconi in resedinta acestuia din Roma (Palatul Grazioli). Femeia dezvaluie ca a primit 10.000 de euro de la premierul Silvio Berlusconi dupa ce a participat la petreceri organizate in vile acestuia din Roma si Sardinia, in noiembrie 2008.
Intr-un interviu acordat ziarului La Repubblica, Barbara Montereale dezvaluie ca la petrecerile lui Berlusconi veneau multe tinere straine, in special romance si est-europence.
"Credeam ca daca spun adevarul este suficient, dar se pare ca ma insel. Am descoperit ca Patrizia D'Addario, pe care o consideram preietena, inregistra pe ascuns conversatiile noastre. Eu repet: nu sunt o dama de companie. Sunt un fotomodel. Nu vreau sa santajez pe nimeni si nici sa ma imbogatesc de pe urma acestui scandal. Vreau doar sa se stie cine sunt", afirma Barbara Montereale.

Ea spune ca majoritatea tinerelor invitate la vila lui Berlusconi din Sardinia erau straine. "Nu imi amintesc nume. Majoritatea erau fete din strainatate. Slave, romance, ceva de genul. Nu stiu tarile, dar erau fete din Europa de Est. Stiu asta dupa accentul pe care il aveau. Pareau sa se simta ca acasa, aveau mare incredere in domnul prim-ministru si toate ii spuneau Papi. Erau invidioase una pe cealalta, erau rivalitati. Toate erau imbracate in Craciunite", isi aminteste Montereale.
Parchetul din Bari audiaza patru femei care ar fi fost platite pentru a participa la petreceri organizate in vilele premierului Silvio Berlusconi din Roma si Sardinia, printre ele numarandu-se si Patrizia D'Addario, prima dintre femeile care au facut aceste dezvaluiri.

D'Addario a dezvaluit saptamana trecuta, intr-un interviu acordat Corriere della Sera, ca intalnirile cu Berlusconi si participarea la petrecerile acestuia i-au permis sa obtina fonduri si sa candideze in alegerile locale din orasul Bari (sud), dupa ce i se propusese sa candideze in scrutinul europarlamentar.
Procurorul Giuseppe Scelzi, din Bari, a deschis o ancheta in acest caz, audiind-o atat pe Patrizia, cat si alte trei tinere, care sustin ca au fost platite pentru a merge la petreceri in vilele lui Berlusconi din Sardinia si Roma. Se pare ca D'Addario le-a prezentat procurorilor si inregistrarile realizate la intalnirile sale cu Berlusconi. Toate cele patru tinere au declarat ca au fost platite pentru a merge la petrecerile premierului si au primit instructiuni cum sa se imbrace.
D’Addario a candidat pe lista intitulata "Regiunea Puglia inainte de toate", asociata cu Partidul Poporului Libertatii (PdL, de guvernamant), la ultimele alegeri din Bari, desfasurate la inceputul lunii iunie. Tanara a participat la primele saptamani de campanie electorala alaturi de ministrul pentru Relatiile cu Regiunile, Raffaele Fitto. Ulterior a decis sa se retraga de pe aceasta lista si sa spuna adevarul.
Ca reactie la materialul publicat de Corriere della Sera, premierul Berlusconi a declarat pentru ziarul La Repubblica: "Inca o data, ziarele scriu mizerii si minciuni. Eu nu voi fi afectat de aceste atacuri si voi continua sa lucrez pentru binele tarii".
Berlusconi a fost implicat in mai multe scandaluri in ultimele luni, dupa ce presa a dezvaluit legaturile sale cu o adolescenta din Napoli, Noemi Letizia. Dupa participarea lui Berlusconi, in varsta de 72 de ani, la petrecerea de majorat a adolescentei, sotia premierului, Veronica Lario, a anuntat ca va divorta. Ulterior, fotograful Antonello Zappadu a publicat o serie de fotografii compromitatoare realizate in vila lui Berlusconi din Sardinia. Justitia italiana a decis confiscarea acestor imagini. Potrivit fotografului, Berlusconi ar fi incheiat si o casatorie de o zi cu o alta adolescenta, in primavara anului 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă