La Chișinău încep acțiunile de aniversare a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Pe străzi se vor pune afișe cu mesaje unioniste

de Mihai Diac , 18 martie 2017 - stire actualizata la ora 20:23, 18 martie 2017
Foto: ODIP

La Chișinău vor începe acțiuni de aniversare a celor 100 de ani care au trecut de la unirea Basarabiei cu România, în anul 1918, informează sâmbătă presa din Republica Moldova.

Acțiunile de la Chișinău încep la data de 1 aprilie 2017. Astfel, în capitală vor fi amplasate mai multe banere care vor conține citate ale celor mai ilustre personalități culturale ale spațiului românesc.

De asemenea, locuitorii din Chișinău vor primi 100.000 de flayere informative cu mesaje unioniste. Proiectul a fost lansat de asociația obștească „Onoare, Demnitate și Patrie”.

În câteva locuri din capitală vor fi amplasate opt bannere informative,  de 2,2 metri lățime și 3 metri înălțime, cu citate din marii patrioţi români. 

Președintele asociației ODIP, Vlad Bilețchi, a declarat pentru Deschide.MD că scopul acestui proiect este de a promova cultura, istoria și valorile naționale printre cetățenilor Republicii Moldova, într-un mod modern, eficient și interactiv.

Organizatorii și-au propus să colecteze fonduri pentru confecționarea și distribuirea a 360 de plăcuțe informative în 20 de instituții de învățământ din Republica Moldova. Elevii vor fi astfel educați în spiritul valorilor naționale românești și informați cu privire la marile personalități ale neamului nostru.

„În momentul de faţă nu dispunem de mijloace financiare pentru achiziționarea acestor plăcuțe informative. Dar sperăm foarte mult că în cel mai scurt timp, prin intermediul donațiilor, vom aduna suma necesară”, a declarat Bilețchi.

Comentarii

 • Franjo Glavina

  19 martie 2017 2:15

  2018 ANUL REINTREGIRII. ROMANIA MARE VA DEVENI REALITATE. MU. RITI FE OFTICA SPURCAC IUNI ROSII, BESTII SOVIETICE.

  raspunde comentariului
 • Preda Iulian

  19 martie 2017 1:20

  Basarabia si aici ma refer atat la Bucovina cat si partile de sud si inclusiv Trabsnistria este pământ romanesc locuit de romani si pentru care trebuie să luptam mereu pentru aducerea lui inapoi la Patria mama care este unica si indivizibila .Asa sa ne ajute Dumnezeu

  raspunde comentariului
  • Unchiul Vanea

   19 martie 2017 14:27

   Mai amaritule, de cind este Transnistria pamint romanesc, si daca ma gindesc bine, ce avantaj oferiti voi Moldovei prin unirea cu o tzara corupta, irelevanta, terminata economic si datoare pina in git?Aprpos, spunei imbecilului ala de croat sa taca ******** din gura.

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   19 martie 2017 2:16

   2018 ANUL REINTREGIRII. ROMANIA MARE VA DEVENI REALITATE. SA NU II UITAM PE FRATII NOSTRI DIN TIMOC CE SE AFLA SUB ASALTUL BESTIILOR ROSII DE LA BEOGRAD.

   raspunde comentariului
 • valeanu

  18 martie 2017 22:40

  Sa nu uitam ca R. Moldova este un stat recunoscut international si nu s-a poate acapara ca pe vremuri Transilvania sau alte parti din jurul Romaniei. Nu va tine acest asa ziz unire pana la sfarsit. Trebuie sa vedem cotropirile nu merg pana la infinit!

  raspunde comentariului
  • lepadatura spurcata ,avorton conceput prin boscheti !

   19 martie 2017 4:35

   .

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   19 martie 2017 2:12

   Sa te f ut in gat de spurca ciune rosie! Sa ma k kat in gatu tau voma de ba lega rosie sovietica.

   raspunde comentariului
 • Sî spieraț' ghini !

  18 martie 2017 20:19

  .

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   19 martie 2017 2:12

   Sa te f ut in gat de spurca ciune rosie! Sa ma k kat in gatu tau voma de ba lega rosie sovietica.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design