21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialKuweitul i-a fixat termen de o lună ambasadorului nord-coreean pentru a părăsi...

Kuweitul i-a fixat termen de o lună ambasadorului nord-coreean pentru a părăsi emiratul

Kuweitul i-a fixat termen de o lună ambasadorului Coreei de Nord pentru a părăsi emiratul, care în afară de reducerea reprezentanței diplomatice a decis să suspende și eliberarea de vize pentru lucrătorii nord-coreeni, a anunțat duminică un diplomat kuweitian de rang înalt, informează AFP, via Agerpres.

Acest anunț a intervenit la zece zile după convorbirile dintre emirul Kuweitului și președintele american Donald Trump.

Misiunea diplomatică nord-coreeană în Kuweit va fi redusă la un însărcinat cu afaceri și la trei diplomați, a precizat pentru AFP un diplomat kuweitian de rang înalt, sub protecția anonimatului. De asemenea, Kuweitul a decis să nu mai elibereze vize lucrătorilor nord-coreeni.

În prezent, există între 2.000 și 2.500 de lucrători nord-coreeni în Kuweit, potrivit acestui diplomat. Aceștia vor trebui să părăsească țara imediat ce proiectele pentru care au fost angajați vor fi încheiate, a precizat el.

Potrivit unor surse diplomatice asiatice din Golf, Coreea de Sud și Japonia fac presiuni de mai multe săptămâni asupra monarhiilor din regiune pentru ca acestea să nu mai angajeze lucrători nord-coreeni, argumentând că de acești bani se folosește și regimul de la Phenian.

Coreea de Nord a efectuat vineri un nou tir de rachetă, suscitând din nou critici pe plan internațional. Președintele american Donald Trump și omologul său sud-coreean Moon Jae-In s-au angajat sâmbătă, în timpul unei convorbiri telefonice, să exercite "o presiune mai puternică" asupra Phenianului, a raportat Seulul.

Cele mai citite

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă