9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialJustiția turcă a interzis presei să dea informații despre ancheta asupra asasinării...

Justiția turcă a interzis presei să dea informații despre ancheta asupra asasinării ambasadorului Rusiei

Un tribunal din Ankara a interzis presei turce să mai prezinte informații asupra anchetei în cazul ambasadorului Rusiei, Andrei Karlov, care a fost asasinat acum câteva zile, informează agenția Anadolu.

Interdicția de difuzare a informațiilor se referă atât la imaginile filmate la locul atentatului, cât și la datele referitoare la alți suspecți despre care se presupune că ar avea legătură cu asasinatul.

Ambasadorul Karlov a fost împușcat la Ankara de un fost ofițer al poliției turce și a murit ulterior la spital. Atentatorul, Mevlut Mert Altintas, a fost lichidat de forțele de ordine.

Mevlut Mert Altintas a susținut că uciderea ambasadorului este un gest de protest la adresa campaniei militare a Rusiei în orașul sirian Alep.


Citește și: Președintele Putin i-a acordat fostului ambasador Karlov, post-mortem, titlul de Erou al Rusiei

”Andrei Gennadyevich Karlov va primit titlul de Erou al Rusiei pentru tenacitatea şi curajul de care a dat dovadă în timpul mandatului său de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Turcia şi pentru contribuţiile sale majore la implementarea politicii externe de la Kremlin”, menționează decretul semnat de președintele Putin.


 

Atentatul asupra ambasadorului rus s-a petrecut la data de 19 decembrie, imediat după ce s-a anunțat întrunirea la Moscova a miniștrilor Apărării din Turcia, Iran și Rusia, cu privire la conflictul din Siria și la soarta orașului Alep în special, care a și fost invocat de către asasin ca motiv al uciderii ambasadorului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă