14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialJustiția a deschis o anchetă în Franța în cazul atacului informatic asupra...

Justiția a deschis o anchetă în Franța în cazul atacului informatic asupra echipei lui Macron

Justiția franceză a inițiat o anchetă după difuzarea pe internet a mii de documente interne ale echipei candidatului centrist la președinția Franței, Emmanuel Macron, informează duminică AFP citată de Agerpres.

Conform unei surse apropiate acestei anchete, a fost deschis un dosar pentru 'acces fraudulos la un sistem de tratament automatizat al datelor' și 'încălcarea secretului corespondenței'.

Echipa de campanie a lui Macron a anunțat vineri seară că a fost ținta unei 'acțiuni de piratare masivă și coordonată', după ce pe rețelele de socializare au apărut informații interne, cum ar fi documente contabile, și a calificat această acțiune drept o 'operațiune de destabilizare' înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale.

'Știam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidențiale, pentru că s-a întâmplat și în alte părți. Nimic nu va rămâne fără răspuns', a spus la scurt timp după anunțarea acestui atac președintele în exercițiu Francois Hollande, făcând astfel aluzie la atacurile informatice asupra echipei de campanie a lui Hillary Clinton în SUA.

Documentele au apărut prima dată pe forumul anglofon 4Cha, fiind apoi redistribuite rapid pe Twitter de către un militant apropiat al extremei drepte, Jack Posobiec, și de către William Craddick, fondatorul website-ului american Disobedient Media.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Klaus Iohannis, noi declarații despre candidatura NATO: “Discuţii se poartă, sunt foarte intense”

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că, în ceea ce privește chestiunile legate de NATO, discuțiile și negocierile nu se desfășoară în public. Aceste remarci...

ACAROM: Producția de mașini din România a crescut cu peste 7% la început de an

Producţia naţională de automobile a crescut, în primele trei luni ale acestui an, cu 7,1%, până la 152.912 de unităţi, comparativ cu acelaşi interval...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă