10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialJurnalist rus, omorat in bataie de politisti

Jurnalist rus, omorat in bataie de politisti

Un jurnalist rus in varsta de 47 de ani a decedat, miercuri, dupa ce a fost batut si torturat intr-o sectie de politie din orasul siberian Tomsk.

Jurnalistul Konstantin Popov a fost batut cu bestialitate si torturat intr-o celula a sectie de politiei din orasul Tomsk, de catre un ofiter de politie in varsta de 26 de ani, au anuntat colegii victimei, transmite Reuters consultat de ziare.com.

O comisie federala de investigatie a confirmat ca barbatul a fost spitalizat pe data de 4 ianuarie, cu rani interne grave, dupa ce a fost batut de un ofiter de politie intr-o celula a sectiei de politie din Tomsk. Dupa mai bine de doua saptamani de coma, barbatul a decedat, miercuri, din cauza ranilor suferite.

Politistul Alexei Mitaiev, in varsta de 26 de ani, a recunoscut ca l-a batut pe Popov, din cauza stresului. Ofiterul a fost dat afara din politie si acuzat de vatamare corporala grava si abuz de autoritate.

Presedintele filialei locale a Uniunii Jurnalistilor din Rusia, Alexei Sevastianov, a declarat ca Popov a fost torturat cu un obiect neidentificat.

Colegii victimei au cerut demisia sefilor politiei din zona si au atras atentia asupra abuzurilor si violetelor tot mai frecvente comise de politia rusa.

Konstantin Karpachiov, redactorul sef al publicatiei locale Tema, la care lucra Popov, a declarat ca incidentul nu a avut nicio legatura cu munca jurnalistului.

"I se putea intampla absolut oricui. Este inca o dovada a brutalitatii politistilor, ce poate afecta pe oricine", a declarat Karpachiov.

"Jos mainile de pe jurnalisti!"

Incidentele violente in care au fost implicati politisti, in ultima vreme, au declansat o reactie fara precedent in presa rusa. Jurnalistii rusi au criticat vehement politia si un tribunal din Moscova care a amendat recent un fotograf pentru participarea la un protest de strada.

Agentia de stiri RIA Novosti a negat ca fotograful Andrei Stenin a luat parte la miscarile de protest, acesta aflandu-se la fata locului in interes de serviciu.

Mai multi jurnalisti rusi din televiziunile sau ziarele de stat au semnat o petitie prin care ii cer ministrului de Interne Rashid Nurgaliev sa verifice comportamentul politistilor care l-au retinut pe Stenin.

La randul sau, Uniunea Jurnalistilor din Rusia a atras atentia asupra abuzurilor politiei, intr-o declaratie publicata de site-ul sau oficial, cu titulul "Jos mainile de pe jurnalisti!".

Cel putin 17 jurnalisti rusi au fost ucisi, in ultimii 10 ani, din cauza muncii lor, insa ucigasii au fost condamnati doar intr-un singur caz.

Presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat luna trecuta ca incidentele violente din ultima vreme in care au fost implicati politisti submineaza autoritatea statului si starnesc furia populatiei.

Medvedev a ordonat Ministerului de Interne sa-si reduca personalul cu o cincime pana in 2012, in cadrul unei reforme mai ample a sistemului.

Cele mai citite

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....
Ultima oră
Pe aceeași temă