Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Juncker vrea plan antiterorist la nivelul UE

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat că le va propune statelor membre UE un plan de combatere a terorismului, după atacul care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, relatează AFP.

Share

Dumitru Cozma 0 comentarii

Actualizat: 08.01.2015 - 19:48

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunțat că le va propune statelor membre UE un plan de combatere a terorismului, după atacul care a vizat redacţia revistei Charlie Hebdo, relatează AFP. „În cursul săptămânilor care urmează, vom prezenta un nou program de combatere a terorismului”, a anunţat Juncker într-o conferinţă de presă comună cu Laimdota Straujuma, premierul Letoniei, ţară care asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.

„Deocamdată, este prematur să anunţăm detalii, dar explorăm un anumit număr de piste", a spus preşedintele CE. Uniunea Europeană intenţionează să intensifice colectarea şi schimbul de informaţii privind riscurile teroriste. "Vom ameliora calitatea cooperării între statele membre. Contracararea terorismului ţine de competenţele fiecărui stat, dar este logic că trebuie să existe interconexiuni", a explicat Jean-Claude Juncker.

Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, a insistat asupra "urgenţei" instituirii unui registru european privind datele pasagerilor, un proiect blocat din 2011 de Parlamentul European.

Cei aproximativ 3.000 de europeni deveniţi membri ai grupurilor teroriste din Irak şi Siria reprezintă o ameninţare gravă pentru securitatea Uniunii Europene.

Douăsprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost rănite, pe 7 ianuarie, într-un atac comis de islamişti la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Autorii atacului sunt islamişti care ar avea legături cu grupul fundamentalist sunnit Stat Islamic în Irak şi Siria şi cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...