14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialJose Manuel Barroso îndeamnă partidele proeuropene să se "reunească"

Jose Manuel Barroso îndeamnă partidele proeuropene să se “reunească”

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jose Manuel Barroso a îndemnat luni forţele europene să se "reunească", după ascensiunea eurofobilor în alegerile europene, relatează Mediafax.

El a considerat "foarte important" faptul că forţele politice "reprezentate în cadrul Comisiei", şi anume conservatorii, socialiştii şi liberalii, "au câştigat din nou, la nivel global", adăugând, citat într-un comunicat, că o "majoritate solidă este posibilă".

Ţinând cont de ascensiunea eurofobilor, extrema dreaptă şi stânga radicală, singura majoritate posibilă ar putea fi formată de o mare coaliţie între conservatori şi socialişti, cu un posibil sprijin al liberalilor.

Cele trei forţe "nu sunt de acord pe fiecare detaliu, dar împărtăşesc un consens fundamental pentru o Europă care ar trebui în prezent reconsolidată", apreciază Barroso.

"A venit momentul să ne reunim şi să definim viitorul Uniunii", a dat asigurări preşedintele Comisiei, declarându-se "încrezător în faptul că majoritatea covârşitoare a membrilor Parlamentului European va trece peste această provocare şi va profita de oportunitatea de a aduce beneficii concrete pentru cetăţenii europeni".

Evocând o "tranziţie" către viitor, el şi-a exprimat speranţa "că rezultatele acestor alegeri vor fi respectate în deciziile care vor fi luate" atât de şefii de stat şi de Guvern, cât şi de Parlamentul European.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă