13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialJohn Kerry, vizită oficială în Ucraina. Ce întâlniri are oficialul american

John Kerry, vizită oficială în Ucraina. Ce întâlniri are oficialul american

Secretarul de Stat american, John Kerry,va ajunge, pe 5 ianuarie, în Ucraina pentru a oferi susţinere Administraţiei pro-occidentale de la Kiev, relatează AFP, citat de Mediafax.

Secretarul de Stat american va avea întâlni cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, cu premierul Arseni Iaţeniuk şi cu ministrul de Externe, Pavlo Klimkin.

"Întâlnirile vor avea rolul de a analiza modul în care putem colabora pentru detensionarea situaţiei de pe teren", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

"Vizita secretarului de Stat va evidenţia susţinerea acordată de Statele Unite Ucrainei şi poporului ucrainean", a adăugat oficialul american.

Preşedintele SUA, Barack Obama, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, au fost de acord asupra faptului că Rusia trebuie să asume responsabilitatea pentru susţinerea materială oferită separatiştilor din estul Ucrainei.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă