Jihadiștii au ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a fostului lider Al-Qaida, Osama bin Laden

de Iulia Iancu , 15 iunie 2017 - stire actualizata la ora 19:27, 15 iunie 2017
Jihadiștii au ocupat complexul de peşteri Tora Bora, ascunzătoarea din Afganistan a fostului lider Al-Qaida, Osama bin Laden

Gruparea jihadistă ISIS a ocupat Tora Bora, complexul de peşteri din estul Afganistanului, care în trecut a fost cunoscut drept ascunzătoarea liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, au anunţat oficiali afgani, informează site-ul postului France 24, potrivit Mediafax.

"Tora Bora a căzut în mâinile militanţilor Stat Islamic", a declarat Attaullah Khogyani, purtătorul de cuvânt a Guvernului afgan. Oficialul a mai precizat că trupele afgane au lansat o operaţiune pentru recuperarea complexului de peşteri.

Tora Bora a fost ţinta unei ofensive americane în anul 2001, la acel moment existând informaţii că Osama bin Laden se ascundea acolo. Se crede că liderul Al-Qaida ar fi părăsit Tora Bora şi până la urmă s-a refugiat în Pakistan, unde a fost ucis în cursul unui raid al trupelor speciale americane, în anul 2011.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al talibanilor a negat informaţiile potrivit cărora militanţii Stat Islamic au ocupat peşterile, relatează The Associated Press.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design