14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialJihadişti macedoneni, arestaţi la Skopje

Jihadişti macedoneni, arestaţi la Skopje

Patru macedoneni suspectați că au luptat în Siria și Irak pentru gruparea jihadistă Stat Islamic au fost arestați în țara de origine, transmite AFP citată de Agerpres.

''Poliția a arestat patru membri ai grupării Stat Islamic care au luptat în Siria și Irak. Potrivit Informațiilor noastre, ei erau combatanți în rândul Statului Islamic'', a declarat pentru AFP un reprezentant al poliției macedonene, Dejana Nedeljkovic.

Poliția, care a desfășurat această operațiune începând de vineri seară, încă este în căutarea altor trei persoane, dintre care două se află probabil pe front, a precizat Nedeljkovic.

În cadrul operațiunii au fost efectuate percheziții la Skopje și Tetovo (nord-vestul Macedoniei), fiind confiscate computere, telefoane portabile și pașapoarte.

Minoritatea albaneză musulmană reprezintă un sfert din cele 2,1 milioane de locuitori ai Macedoniei.

Autoritățile de la Skopje estimează că 130 de cetățeni macedoneni s-au alăturat islamiștilor pentru a lupta în Irak și Siria, dintre care 16 au murit și 72 au revenit în Macedonia.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă