VIDEO Jean-Claude Juncker a insistat că UE trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen

de Iulia Iancu , 13 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:43, 13 septembrie 2017
VIDEO Jean-Claude Juncker a insistat că UE trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația la momentul potrivit, potrivit Agerpres.

Cu ocazia unei vizite efectuate în România la începutul lunii mai, Juncker își exprimase convingerea că până la momentul în care va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a spațiului Schengen. Cu același prilej, șeful Comisiei Europene se pronunțase ferm în favoarea aderării României la spațiul Schengen, dat fiind că statul român a îndeplinit toate condițiile care se impun.

Finalizarea procesului de aderare la Spațiul Schengen este supusă deciziei unanime a statelor membre, la nivelul Consiliului Uniunii Europene, amintește MAE pe site-ul său, care notează că în prezent România aplică majoritatea dispozițiilor acquisului Schengen și acționează, astfel, ca un membru de facto cu o contribuție semnificativă la însăși securitatea Spațiului Schengen, gestionând peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene.

Comentarii

 • ion ion

  30 septembrie 2017 10:51

  Da ,da, acum ca se vor 'reinstitui 'controalele la frontiera se da dreptul la libera circulatie si la romani numa ca prin filtru nu vor trece decit cei cu ochii albastri.E OK.

  raspunde comentariului
 • Dada

  14 septembrie 2017 9:48

  Zau??!!De ce acum?Asteapta cumva prea multi refugiati prin Grecia si Italia?Draku cu viza ,euro si "refugiatii" vostri care se muta cu totu europa,siktir!!!!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Dragos Chiva

  13 septembrie 2017 20:13

  Ar fi fost normal să precizați în ce circumstanțe și în ce fel de cadru a făcut domnul Claude-Claude Juncker această afirmație.

  raspunde comentariului
 • un roman

  13 septembrie 2017 18:45

  Breaking Heir To Adolf Hitler's Empire, Juncker, Declares War On The US The Alex Jones Channel

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design