Jean-Claude Juncker: Niciun alt stat nu va părăsi UE după ce se vor vedea efectele Brexit

de Florin Budescu , 19 martie 2017 - stire actualizata la ora 10:19, 19 martie 2017
Jean-Claude Juncker: Niciun alt stat nu va părăsi UE după ce se vor vedea efectele Brexit

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, este convins că nicio altă ţară nu va mai ieşi din Uniunea Europeană după ce se vor observa efectele asupra Marii Britanii post-Brexit, informează site-ul agenţiei Reuters, via Mediafax.

Întrebat, într-un interviu acordat publicaţiei Bild am Sonntag, dacă alte state UE ar putea urma exemplul britanic, Juncker a afirmat: "Nu. Exemplul Marii Britanii îi va face pe toţi să îşi dea seama că nu merită să plece".
 
"Dimpotrivă, statele rămase în Uniunea Europeană se vor îndrăgosti unul de altul din nou şi vor înnoi angajamentele în cadrul Uniunii Europene", a subliniat Jean-Claude Juncker.
 
Liderii celor 27 de state UE intenţionează să adopte sloganul "Europa este viitorul nostru comun" în cursul reuniunii programate la Roma săptămâna viitoare pentru a se marca 60 de ani de la înfiinţarea comunităţii europene.
 
Juncker a atras atenţia că Marea Britanie trebuie să se obişnuiască să fie tratată ca stat non-membru al Uniunii Europene: "Apartenenţa pe jumătate şi alegerea elementelor (de cooperare în UE -n.red.) nu sunt posibile. În Europa, fie mănânci ce este pe masă, fie nu stai la masă".
 
Juncker a explicat că alte state vor putea să fie admise în Uniunea Europeană în viitor, chiar dacă nu în timpul mandatului său, care va expira în 2019, deoarece deocamdată nu există state care să îndeplinească criteriile pentru aderare.

Comentarii

 • Eurabia

  20 martie 2017 3:03

  Tu se pare ai fi tare nefericit daca ar mai parasi cineva UE, ti-ai gasit vocatia acolo la carma Europei care numai europa nu mai inseamna.Daca nu mai exista UE unde mai dadeau oare buzna toti muslimii cine-i mai agresa pe europeni ?Ne era prea bine si voi v-ati gandit sa distrugeti tot.

  raspunde comentariului
 • Juncker LA PUȘCĂRIE !

  19 martie 2017 14:17

  MUSULMANII AFARĂ DIN EUROPA !

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  19 martie 2017 11:54

  juncker asta se face ca nu pricepe. englezii nu mai pot sa accepte ca un ordin de expulzare emis de justitia britanica sa fie anulat la cedo. nu mai pot accepta ca cineva sa le impuna cine le intra in tara. si altele de acest fel. acestea au fost in esenta motivele brexitului si eu cred ca englezii au dreptate.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design