Japonia, amenințată de regimul de la Phenian că riscă o „autodistrugere iminentă”

Coreea de Nord a avertizat Guvernul nipon că riscă „autodistrugerea iminentă", din cauză că s-a aliniat politicii Washingtonului. Reacția vine după ce Phenianul a lansat o rachetă deasupra Japoniei.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 31.08.2017 - 09:46

Coreea de Nord a avertizat Guvernul nipon că riscă „autodistrugerea iminentă", din cauză că s-a aliniat politicii Washingtonului. Reacția vine după ce Phenianul a lansat o rachetă deasupra Japoniei, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Într-un editorial publicat, miercuri, agenția oficială nord-coreeană KCNA a acuzat Japonia că „și-a suflecat mânecile pentru a susține operațiunile stăpânului împotriva Coreei de Nord". Potrivit sursei citate, „conexiunea militară" a aliaților a devenit o „gravă amenințare" pentru Peninsula Coreeană, iar Japonia nu știe că își accelerează „autodistrugerea". 

 

Agenția a făcut o referire specială la bazele americane din Hokkaido, insula de nord a arhipelagului survolată de racheta nord-coreeană. Phenianul a continuat avertizând Japonia că nu trebuie să urmeze orbește Statele Unite, pentru că riscă „distrugerea iminentă".

Marți, Coreea de Nord a alertat comunitatea internațională, după ce a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, deasupra arhipelagului nipon, atrăgând un val de condamnări din partea mai multor țări, cu Statele Unite și Japonia în primul rând.

În replică, premierul japonez, Shinzo Abe, a denunțat o „amenințare gravă și fără precedent", convenind cu președintele american, Donald Trump, să întărească „presiunea" asupra Coreei de Nord.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...