J. Kerry: Bashar al-Assad, un dictator brutal care foloseşte înfometarea ca armă de război

de Carla Popa , 02 februarie 2016 - stire actualizata la ora 20:11, 02 februarie 2016
J. Kerry: Bashar al-Assad, un dictator brutal care foloseşte înfometarea ca armă de război

Preşedintele sirian Bashar al-Assad este un dictator brutal şi un "magnet pentru terorism" care foloseşte 'înfometarea ca armă de război', a declarat marţi, la Roma, secretarul de stat american John Kerry, prezent la reuniunea ţărilor membre ale coaliţiei internaţionale care luptă împotriva Statului Islamic, relatează DPA, citată de Agerpres

John Kerry a afirmat totodată că locuitorii din oraşul sirian asediat Madaya au fost 'descrişi de martorii oculari ca nişte schelete ambulante: nu au mai fost văzuţi oameni într-o asemenea stare de la eliberarea lagărelor de concentrare după al doilea război mondial', a mai spus el. 

La sfârşitul unei reuniuni a coaliţiei conduse de SUA împotriva SI, şeful diplomaţiei americane a afirmat că regimul sirian şi-a dat acordul doar pentru 13 din cele 113 solicitări ale ONU pentru livrare de ajutoare umanitare de la începutul anului 2015, acuzând totodată regimul de la Damasc că "foloseşte înfometarea ca armă de război." 

El a recunoscut că membrii comunităţii internaţionale rămân divizaţi dacă preşedintelui sirian ar trebui să i se permită să rămână la putere după un acord de pace, însă a adăugat că 'Assad rămâne un magnet pentru terorism". John Kerry a afirmat că luptele au loc din cauză că Assad a ignorat solicitările poporului sirian şi a răspuns cu arme şi gloanţe. El a spus de asemenea că se aşteaptă ca Rusia şi Iranul să ajute la eforturile pentru găsirea unui acord de pace la negocierile în curs de la Geneva.

Comentarii

  • Taci dra cu', Kerry, perciunatule !

    02 februarie 2016 20:34

    Administrația Obama a avut contacte secrete cu regimul sirian - "Politica din 2011 a Casei Albe era să ajungă la o tranziție în Siria prin găsirea unor crăpături în regim și oferirea de stimulente oamenilor pentru a-l părăsi pe Assad", a declarat un fost oficial din Administrație. Însă coeziunea regimului a rezistat, iar represiunea a continuat. În august 2011, Obama i-a cerut public lui Assad să renunțe la putere. Dar în loc să-l convingă pe Assad să plece, comunicațiile secrete ar putea să-i fi alimentat simțul legitimității și impunității. De-a lungul conflictului, două elemente-cheie ale strategiei Administrației privind Siria, presiunea politică și cea militară, au ajuns adesea în impas și au determinat schimbări repetate de tactică. Până în vara lui 2012, strategia Casei Albe de a orchestra schimbarea regimului a eșuat. SUA au trecut atunci la sprijinirea rebelilor, dar efortul a demarat prea lent." ...deci MITĂ și REGIZAREA "OPOZIȚIEI", cu sprijinirea "rebelilor", adică a TRUPELOR DE MERCENARI INFILTRAȚI PRIN TURCIA ȘI ARABIA SAUDITĂ. Asta a fost "politica" amerlocilor cu privire la UN STAT SUVERAN !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design