Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Israelul respinge rezoluția ONU privind colonizarea teritoriului palestinian ocupat și adoptă sancțiuni împotriva țărilor care au votat documentul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat sâmbătă primele represalii împotriva unor state membre nepermanente ale Consiliului de Securitate al ONU care au votat pentru oprirea colonizării în Cisiordania.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2016 - 19:27

UPDATE 19,20: Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat sâmbătă primele represalii împotriva unor state membre nepermanente ale Consiliului de Securitate al ONU care au votat pentru oprirea colonizării în Cisiordania, transmite agenția EFE citată de Agerpres.

Astfel, Israelul și-a rechemat 'pentru consultări' ambasadorii din Noua Zeelandă și Senegal și a revocat invitația adresată ministrului de externe senegalez pentru o vizită în Israel. Conform unor surse din cadrul executivului israelian, premierul Netanyahu a dispus de asemenea suspendarea ajutorului economic acordat acestui stat african.

Noua Zeelandă și Senegal au votat în favoarea rezoluției alături de toți ceilalți 8 membri nepermanenți ai Consiliului de Securitate al ONU. Cu doi dintre acești membri Israelul nu are relații diplomatice, respectiv Malaezia și Venezuela.


Israelul nu se va conforma rezoluției care cere oprirea colonizării adoptată vineri de Consiliul de Securitate al ONU, a anunțat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Israelul respinge această rezoluție antiisraeliană rușinoasă a Națiunilor Unite și nu i se va conforma', se arată într-un comunicat al biroului premierului israelian.

"În condițiile în care Consiliul de Securitate al ONU nu face nimic pentru a opri masacrul a jumătate de milion de persoane în Siria, el se raliază împotriva singurei democrații adevărate din Orientul Mijlociu, Israelul, și numește zidul de vest (Zidul Plângerii) 'teritoriu ocupat' ", se menționează în comunicat.

Rezoluția adoptată vineri de ONU cere Israelului "să oprească imediat și complet orice activitate de colonizare în teritoriul palestinian ocupat, inclusiv în Ierusalimul de Est', unde se află Zidul Plângerii, locul cel mai important al iudaismului.

Rezoluția a fost adoptată de Consiliul de Securitate după ce SUA au decis să nu-și folosească dreptul de veto.

În textul rezoluției se arată că Israelul încalcă legislația internațională și că demersul său este un obstacol în calea implementării soluției a două state.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...