ISIS a recucerit un oraș strategic de la frontiera Siriei cu Irakul

de Mihai Diac , 11 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 17:01, 11 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a preluat controlul 'aproape total' asupra orașului sirian Boukamal, în apropiere de frontiera cu Irak, respingând forțele regimului de la Damasc și pe aliații acestora la periferia acestei localități strategice din estul țării, a indicat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite AFP citată de Agerpres.

Armata siriană anunțase joi că a cucerit Boukamal, ultimul oraș rămas în mâinile jihadiștilor în Siria. Aceștia au reușit însă în ziua următoare să preia controlul asupra a aproape 50% din oraș, în urma unei contraofensive violente.

SI 'a preluat din nou controlul aproape total al orașului Bukamal, împingând forțele aliate regimului la periferiile de sud și est ale localității, după o contraofensivă și ambuscade' ale jihadiștilor, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Ofensiva regimului sirian la Boukamal este purtată mai ales de miliții irakiene, luptători ai Hezbollahului libanez și de Gardieni ai Revoluției iranieni, afirmă OSDO, potrivit căruia la periferiile de sud și est ale localității continuă lupte violente.

În ultimele zile, forțele angajate împotriva SI de o parte și de alta a frontierei siriano-irakiene și-au coordonat acțiunile.

Forțele irakiene au lansat sâmbătă ofensiva asupra ultimei zone controlate de jihadiști, în deșertul vestic de la granița cu Siria.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design