ISIS a produs economiei Irakului pagube de peste 100 de miliarde de dolari

de Mihai Diac , 11 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 17:40, 11 noiembrie 2017
Foto: Arhivă

Premierul irakian Haider al-Abadi a estimat sâmbătă la 'peste 100 miliarde de dolari' pagubele provocate de gruparea Stat Islamic (SI) în cei trei ani în care a ocupat mari teritorii din țară, transmite AFP citată de Agerpres.

'Pagubele ocupației Stat Islamic asupra orașelor irakiene se ridică deja la peste 100 miliarde de dolari', a afirmat Abadi, cu prilejul unei vizite la Kerbala, oraș sfânt al șiiților, unde vineri s-a încheiat un important pelerinaj.

'Și nu este vorba aici decât de pagubele provocate economiei și infrastructurilor', a explicat el.

Statul Islamic a cucerit în 2014 aproape o treime din teritoriul irakian, la nord și la vest de Bagdad, unde a distrus o parte din vestigiile Mesopotamiei antice.

La Mosul, al doilea oraș al țării, jihadiștii au jefuit tezaure preislamice, au dinamitat emblematica moschee al-Nouri și minaretul acestuia înclinat, datând din secolul al XII-lea, și au dat foc bibliotecii principale.

Luptele pentru alungarea SI au distrus mari părți din orașele pe acesta le ocupase. Costul total al reconstrucției în Irak a fost estimat între 700 și 1.000 miliarde de dolari.

Sâmbătă, trupele irakiene au lansat o amplă operațiune vizând recucerirea ultimei localități din mâinile jihadiștilor, Rawa, precum și 'curățarea zonelor deschise din deșertul' din vestul țării, a declarat premierul Abadi, care este și comandantul-șef al armatei.

Comentarii

 • un roman

  11 noiembrie 2017 19:14

  prietenasii stanelor globaliste, Mr.Obami, Ms. Killari

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 noiembrie 2017 19:11

  Trafic,de copiii, sex slave,trafic de organe,trafic de droguri ,heroina,printre indeletnicirile,acestor gtupari teroriste internationale

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 noiembrie 2017 19:05

  How ISIS Wives Helped Their Husbands Rape Yazidi Sex Slaves www.alternet.orghow-isis-wives-helped-their-husbands-rape-yazidi-sex-slaves

  raspunde comentariului
 • Anvers

  11 noiembrie 2017 17:53

  Arabii n-au coruptie dar au ISIS, oricum pierderile sunt nesemnificative in raport cu pagubele produsa de corupti economiei romanesti.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design