VIDEO Tensiuni în creștere între Iran și America: Teheranul îl sfidează pe Donald Trump și anunţă efectuarea „cu succes” a unui test balistic

de Rl online , 23 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 14:38, 23 septembrie 2017
VIDEO Tensiuni în creștere între Iran și America: Teheranul îl sfidează pe Donald Trump și anunţă efectuarea „cu succes” a unui test balistic

Administraţia islamistă de la Teheran a anunţat sâmbătă testarea unei rachete cu rază medie de acţiune, sfidându-l pe preşedintele SUA, Donald Trump, care a criticat dur programul balistic iranian, relatează BBC News online.

În cursul unei parade militare desfăşurate vineri, regimul din Iran a prezentat o rachetă cu rază medie de acţiune de tip Khoramshahr.

Sâmbătă, televiziunile de stat iraniene au anunţat testarea cu succes a unei rachete de acest tip, care are o rază de acţiune de 2.000 de kilometri. Nu se ştie clar când a fost efectuat testul balistic, scrie Mediafax.Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat, în discursul rostit la ONU, programul balistic al Iranului, avertizând că ar putea anula Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. În replică, preşedintele Hassan Rouhani a evocat dreptul legitim al Iranului de a deţine armament.

Rusia a respins vineri ideea americanilor, prin vocea ministrului de externe Serghei Lavrov. În forma actuală, înțelegerea nu se referă la rachete, ci prevede ca, în schimbul ridicării unor sancțiuni internaționale, Iranul să renunțe la programul de înarmare nucleară.


Comentarii

 • eugen raduca

  23 septembrie 2017 18:58

  asa zisul conflict dintre iran si sua este explicabil prin politica sua de aliante cu israel si arabia saudita....sint singurele tarai care au atacat sua si au ucis amwericani ....guvernul sua le-a recompensta practic cu ajutor financiar in cazul israelului si protectie in cazul arabiei saudite....uss liberty , kobar towers , 9 11 ....ca sa pare victima sa poate ataca o tara sua are nevoie de ...prieteni si aliati ca israel si arabia saudita.....care ataca sua sub ...fals flag operation.....tradare curata a mericanilor mpotyriv propriului popor

  raspunde comentariului
 • Manole

  23 septembrie 2017 16:36

  Ma Iranu asta era un popor linistit precupat de cultivarea curmali.Sa nu-mi spuna careva ca se intrevede o axa Hasan-Putin-Kim ca nu-l cred.

  raspunde comentariului
 • Vertical

  23 septembrie 2017 15:12

  Corea de Nord a deschis un fel de cutie a pandorei ,prin indrazneala cu care face ce vrea si declara ce vrea ,unde vrea.Si nefiind pedepsita decat prin declaratii. America , care parea ca ,controleaza totul.De data asta asteapta ceva .Si aceasta asteptare va duce la aparitia a tot mai multe voci. Inclusiv voci ale Iranului , detinator si el de arme nucleare. Rusii si chinezii rad la coltul strazii de o America tot mai neputincioasa. Se pare ca , cine detine arme nucleare este intangibil.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design