14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialÎncă un nume pe lista candidaților la prezidențiale, în SUA

Încă un nume pe lista candidaților la prezidențiale, în SUA

Fostul primar al orașului New York, Michael Bloomberg, vrea să candideze ca independent în cursa pentru Casa Albă, a informat sâmbătă cotidianul american New York Times, citat de AFP, conform Agerpres.

Omul de afaceri de 73 de ani, la conducerea unui imperiu de informaţii financiare, ar fi dispus să deblocheze din fondurile sale un miliard de dolari pentru a-şi finanţa campania, a precizat jurnalul. 

Michael Bloomberg, care a fost mult timp democrat înainte de a se prezenta în 2001 la primăria New Yorkului sub eticheta republicană, prevede că Donald Trump şi Bernie Sanders vor câştiga fiecare învestiturile republicană şi democrată, potrivit unor surse din anturajul acestuia. 

El şi-a stabilit ca termen începutul lunii martie pentru a-şi confirma decizia. 

Michael Bloomberg este creditat că a restabilit climatul de afaceri la New York după atentatele de la 11 septembrie 2001. 

De asemenea, a lansat mari şantiere de renovare a unor cartiere din megalopolisul american, în special în zona de jos a Manhattanului. 

El s-a mai făcut cunoscut pentru politicile sale care au pus accentul pe sănătatea publică, luptând împotriva tutunului, băuturilor carbogazoase sau a armelor de foc.

Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă