Încă un nume pe lista candidaților la prezidențiale, în SUA

de Avram Eliza , 23 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 22:58, 23 ianuarie 2016
Foto: Wikipedia

Fostul primar al orașului New York, Michael Bloomberg, vrea să candideze ca independent în cursa pentru Casa Albă, a informat sâmbătă cotidianul american New York Times, citat de AFP, conform Agerpres.

Omul de afaceri de 73 de ani, la conducerea unui imperiu de informaţii financiare, ar fi dispus să deblocheze din fondurile sale un miliard de dolari pentru a-şi finanţa campania, a precizat jurnalul. 

Michael Bloomberg, care a fost mult timp democrat înainte de a se prezenta în 2001 la primăria New Yorkului sub eticheta republicană, prevede că Donald Trump şi Bernie Sanders vor câştiga fiecare învestiturile republicană şi democrată, potrivit unor surse din anturajul acestuia. 

El şi-a stabilit ca termen începutul lunii martie pentru a-şi confirma decizia. 

Michael Bloomberg este creditat că a restabilit climatul de afaceri la New York după atentatele de la 11 septembrie 2001. 

De asemenea, a lansat mari şantiere de renovare a unor cartiere din megalopolisul american, în special în zona de jos a Manhattanului. 

El s-a mai făcut cunoscut pentru politicile sale care au pus accentul pe sănătatea publică, luptând împotriva tutunului, băuturilor carbogazoase sau a armelor de foc.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design