Ipoteză: În spatele jocului "Balena Albastră" s-ar afla serviciile secrete ruse

de Florin Budescu , 19 martie 2017 - stire actualizata la ora 16:38, 19 martie 2017
Ipoteză: În spatele jocului "Balena Albastră" s-ar afla serviciile secrete ruse

În spatele jocului sinistru "Balena Albastră" s-ar afla serviciile secrete ruse. Este ipoteza unui jurnalist basarabean, care detaliază subiectul, explică Digi24.

Jurnalistul Pavel Păduraru prezintă date și fapte relevante despre istoria acestui joc și mai ales despre creatorii lui. Presa rusă scrie că numai în Rusia participă la joc 200 mii de tineri. „Grupurile morții” s-au răspândit în Ucraina, Belarus, Azerbaidjan, Letonia și Kazahstan, iar acum au ajuns în România, Bulgaria și Polonia.
 
Deși reprezintă o calamitate socială sporită, jocul morții trezește multiple semne de întrebare în privința originii sale, precum și a neputinței (sau nedorinței!) autorităților de a-l opri.
 
Din Federația Rusă, „Balena albastră” a ajuns la Chișinău prin regiunea separatistă de la Tiraspol. „Numărul adevărat al victimelor nu este cunoscut de nimeni. Oficial, se spune că în Rusia s-ar fi sinucis 130 de „balene”, deși această cifră este mult prea exagerată chiar și în percepția celor mai vehemenți critici ai jocului morții.
 
De fapt, ceva similar se întâmplă și în Republica Moldova, unde oficial sunt cel mult cinci presupuse „balene” pe ambele maluri ale Nistrului, "însă unele mass-media anunță că jocul a condus la suicid deja zeci de adolescenți în Republica Moldova”, scrie Pavel Păduraru.
 
Culmea e că lucrurile stagnează în timp ce organizatorii jocului pot fi deconspirați chiar și de către specialiști în programare sau jurnaliști, în cazul în care organizatorii jocului morții nu ar fi, din întâmplare, reprezentanți ai serviciilor secrete. Jurnalistul amintește că Rusia încearcă de câțiva ani să înăsprească controlul asupra spațiului informațional, pentru ca autoritățile să poată interzice accesarea unor site-uri și să aibă acces la mesajele private ale cetățenilor.
 
În ceea ce privește Republica Moldova, întâmplările recente legate de „Balena albastră” i-au făcut pe parlamentari să sugereze că a venit timpul ca legislatorii să adopte Legea „Big Brother”, care permite monitorizarea utilizatorilor de Internet și care anterior a provocat o serie de nemulţumiri în rândul societăţii civile.

Comentarii

 • Avocatul Diavolului

  19 martie 2017 22:23

  Nu stiu cum se face dar toate murdariile vin de la vest si acuzati sint tot rushii. Hai plimbatio ca nu respira.

  raspunde comentariului
  • Goi

   28 martie 2017 14:59

   Da, tovarase Ivan, si Putin, si Medvedev, si Lebedev sunt din vest, tot asa cum la vremea lor au fost Lenin, si Trotki, si Stalin. Vai, cum de n-am vazut pana acum? Ia mai plimba URSSul si lasa-ne in pace!

   raspunde comentariului
 • https://www.youtube.com/watch?v=ydHRESPjBxg

  19 martie 2017 14:03

  Da... și marmotele învelesc ciucalata... Un pădurar șuolduovian ajuns gurnalizd fiindcă s-a terminat pădurea, și la ei... "Mind control" e un termen inventat de amerloci și pus-în-practică de multe decenii în numeroase rânduri de C.I.A. amerlokă, vezi în link-ul din titlu și în cel de mai jos ! Nu mai promovați idioțenii doar pentru a fi pe placul stăpînilor voștri șoroșijdi ! ...că pe Szorozs îl vom băga ÎN PUȘCĂRIE în curând ! ...păcat că l-au salvat ungurii pe jidov, la Holocaust...

  raspunde comentariului
  • https://www.youtube.com/watch?v=7ff24-xGrSI

   19 martie 2017 14:10

   ...MKUltra, în colaborare cu Forțele Navale ale S.U.A., cele acum instalate în Rrromînika, la DevetSelo !

   raspunde comentariului
 • opriti macelul

  19 martie 2017 13:03

  probabil cercetatorii rusi vor sa dezlege misterul mortii prin sufocare al balenelor sinucigase.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design