6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialÎn ciuda protestelor din Venezuela, preşedintele Maduro a deschis prima şedinţă a...

În ciuda protestelor din Venezuela, preşedintele Maduro a deschis prima şedinţă a Adunării Constituante, care este deasupra Parlamentului

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a deschis, vineri seară, prima şedinţă a noului organ legislativ supraconstituţional al țării, denumit Adunarea Constituantă, informează Reuters.

Adunarea ar putea să rescrie legea fundamentală şi să extindă puterile socialiştilor, care nu deţin controlul asupra legislativului venezuelean ales în mod democratic – Adunarea Naţională. Cei 546 de membrii ai Adunării Constituante au fost aleşi, duminică, într-un scrutin boicotat de opoziţie şi marcat de violenţe grave.

”Această Adunare Naţională Constituantă, convocată de către preşedintele Nicolas Maduro, este învestită”, a declarat Rodriguez.

Adunarea Constituantă va funcţiona în acelaşi sediu din Caracas ca și Adunarea Naţională, care ar putea însă să fie dizolvată de noul organ legislativ supraconstituţional din Venezuela. Deocamdată, cele două instituţii sunt aşteptate să ţină şedinţe în paralel.

Zeci de guverne din ţările latino-americane, precum şi Statele Unite şi Uniunea Europeană, au condamnat controversatul scrutin de duminică, iar Vaticanul a intervenit pentru a cere autorităţilor venezuelene să suspende alegerile pentru Adunarea Constituantă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă