Imamii trebuie să predice egalitate între bărbat și femeie

de Rl online , 13 martie 2016 - stire actualizata la ora 10:06, 13 martie 2016
Imamii trebuie să predice egalitate între bărbat și femeie

Ministrul danez al imigraţiei, Inger Stojberg, a lansat un apel către imamii din ţara sa să predice egalitatea între bărbaţi şi femei, după difuzarea unui documentar filmat cu camera ascunsă, unde unii dintre ei justifică inegalitatea, transmite AFP.

În legea daneză 'avem egalitatea între bărbaţi şi femei, nu poate exista nicio discuţie pe acest subiect', a declarat ministrul sâmbătă pentru agenţia daneză Ritzau.

'În schimb, putem constata că, într-un anumit număr de moschei, este predicată inegalitatea. Nu putem avea aşa ceva în Danemarca', a adăugat ministrul, membru al unui guvern de centru dreapta cu o poziţie foarte fermă împotriva islamului radical.

Dna Stojberg a fost întrebată cu privire la un articol de opinie semnat de trei imami moderaţi, apărut sâmbătă în cotidianul Jyllands-Posten, în care, potrivit lor, 'Coranul trebuie să poată fi adaptat la realitatea în care ne găsim şi trebuie să capete un sens în epoca modernă'.

Conform ministrului imigraţiei, acest articol este insuficient şi că va trebui schimbat discursul anumitor imami din ţară.

În Danemarca, dezbaterea privind locul islamului este omniprezentă în viaţa politică şi socială după reacţiile violente faţă de publicarea unor caricaturi cu Mahomed în cotidianul Jyllands-Posten în 2005.

Dezbaterea a devenit şi mai intensă odată cu difuzarea pe postul public TV2, la începutul lunii, a unui documentar în trei părţi intitulat 'Moscheile din spatele vălului'.

În documentar poate fi văzut un imam justificând elemente din sharia, legea islamică, precum poligamia pentru bărbaţi şi interdicţia pentru femei de a divorţa.

Un altul, care predică într-o moschee din Aarhus cunoscută pentru versiunea sa radicală a islamului, merge chiar mai departe, justificând, la un curs pentru femei şi copii privind sharia, lapidarea femeilor adultere şi omorârea apostaţilor.

Comentarii

  • Petra

    13 martie 2016 23:09

    Astia nu stiu ce e aia egalitate....am vazut cu ochii mei pe plaja femei in burca la umbra sub pomi...citind in timp ce sotzii lor la plaja in costum de baie mai departe in alta zona a plajei fluierau dupa fete blonde ....Si ceea ce scriu aici e pura realitate ...trista si prezenta. Pai de ce ar pierde musulmanii drepturi in fatza femeii ca asa vreau ei danezii...Ce gluma buna

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design