Imagini spectaculoase. Cum luptă viticultorii francezi cu gerul

de Cristian Hagi , 22 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 12:20, 21 aprilie 2017

Un val de frig s-a abătut, zilele acestea, și asupra Franței. Viticultorii din regiunea Chablis, Burgundia au căutat soluții pentru ca gerul să nu le distrugă viile. Unii dintre ei au apelat la o soluție aproape disperată, dar spectaculoasă. Au aprins mici focuri lângă butucii de vie, astfel încât temperaturile scăzute să nu îi afecteze. Au postat apoi imaginile pe Facebook.

Rezultatul vizual este spectaculos. Mii de oameni au dat share. ”Sunt imagini triste, dar spectaculoase”, a spun un utilizator al rețelei de socializare. ”De aici, din confortul orașului, pleacă o speranță: că o briză caldă de primăvară va topi ceața din Chablis”, a spus altcineva.

Comentarii

 • Ella

  21 aprilie 2017 13:24

  Da dar asta e o practica f veche mai ales in Franta dar si in alte tari viticole nu este o noutate ! E o practica f veche si care in vremuri nu f indepartate a dat totusi rezultate si inca destul de bune in asemenea conditii !

  raspunde comentariului
  • Valeleu

   23 aprilie 2017 18:19

   Metoda romaneasca e mult mai eficienta stai in casa, bei vin fiert si, la primavara, iesi in strada si urli sa te despagubeasca guvernul. Nicte naivi, frantujii astia. Pe vremuri, pana sa se lumineze la cap, si taranii nostri aprindeau prin livezi si vii focuri din frunze ca sa faca fum si un pic de caldura, pentru a indeparta bruma.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design