4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialHiroshima: Fost angajat Mazda a omorât 1 coleg şi rănit alţi 11

Hiroshima: Fost angajat Mazda a omorât 1 coleg şi rănit alţi 11

Nemulţumit pentru că a fost concediat, un fost angajat al constructorului japonez de maşini Mazda a atacat luni dimineaţă una dintre uzinele companiei din Hiroshima, rănind 11 persoane şi provocând moartea uneia, relatează The Times citat de NewsIn.

Toshiaki Hikiji, în vârstă de 42 de ani, a intrat cu o maşină Mazda într-un grup de muncitori, la schimbarea turelor la uzina Ujina, din apropiere de oraşul Hiroshima. El s-a predat câteva ore mai târziu fără a opune rezistenţă, după ce a sunat poliţia pentru a anunţa unde se află.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 7.30 la fabrica Ujina, care produce anual 420.000 de maşini. Potrivit poliţiei locale, Hikiji a lovit două persoane pe şoseaua din faţa intrării dinspre est a fabricii, înainte de a intra cu maşina în complex, unde a accidentat alţi oameni.

Hiroshi Hamada, în vârstă de 39 de ani, a murit pe loc, iar o altă persoană se află în stare gravă.

Aproximativ o jumătate de oră mai târziu, serviciile de urgenţă au primit un telefon de la un bărbat care a spus: “Eu am făcut-o. Eram nervos. Veniţi la Hataka Pass pentru că sunt aici”.

Poliţia l-a arestat pe Hikiji, care stătea în maşină. Autorităţile au găsit asupra sa şi un cuţit cu lama de 19 centimetri, pe care bărbatul a declarat că intenţiona să îl folosească drept armă.

“Am fost concediat de Mazda în urmă cu două luni şi mă simţeam supărat. Eram frustrat mental şi am lovit oameni. Am vrut să îi omor”, a mărturisit suspectul.

Contactată, compania a precizat că Hikiji a demisionat din motive personale în luna aprilie.

Motivul atacului nu este clar, dar incidentul se adaugă anxietăţii din Japonia privind potenţialele efecte devastatoare ale concedierilor şi restructurărilor companiilor, care au devenit obişnuite după prăbuşirea acestei economii. Anul trecut, guvernul a avertizat corporaţiile japoneze că rata foarte mică a infracţionalităţii din ţară va creşte, dacă patronii vor pune profitul mai presus de binele angajaţilor.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă