14.4 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialHassan Nasrallah, liderul Hezbollah, amenință Israelul cu mii de luptători musulmani pregătiţi...

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah, amenință Israelul cu mii de luptători musulmani pregătiţi de război

Hassan Nasrallah, liderul organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah, avertizează Israelul că un eventual conflict cu Libanul ori Siria va atrage mii de combatanţi din ţări învecinate, inclusiv din Iran şi Irak, relatează cotidianul Haaretz şi agenţia Reuters, citată de Mediafax.

Afirmaţiile lui Hassan Nasrallah, făcute cu ocazia celebrării de către musulmani a Zilei Ierusalimului, sugerează că militanţi Hezbollah şi combatanţi iranieni ar putea lua parte la un viitor conflict militar cu Israelul aşa cum procedează acum în Siria, unde oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad împotriva insurgenţilor.

"Inamicul israelian trebuie să ştie că, dacă va lansa un război împotriva Siriei sau Libanului, nu va fi un conflict doar cu libanezi ori sirieni. Acest lucru nu înseamnă că vor fi ţări care vor interveni direct. Dar o astfel de situaţie ar putea deschide calea participării a mii, chiar sute de mii de combatanţi, din toată lumea arabă şi musulmană, din Irak, Yemen, Iran, Afganistan şi Pakistan", a atras atenţia Nasrallah într-un discurs televizat.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, este activă în sudul Libanului, fiind unul dintre principalii inamici ai Israelului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă