15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHaos în capitala Venezuelei, Caracas. Un elicopter a aruncat grenade asupra Curţii...

Haos în capitala Venezuelei, Caracas. Un elicopter a aruncat grenade asupra Curţii Supreme de Justiţie

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat, conform Ştirile TVR.

Președintele a declarat că forțele speciale îi caută pe teroriștii care au comis atacul și a cerut opoziției de dreapta să condamne actul cu caracter de lovitură de stat. Maduro a afirmat că elicopterul de poliție a fost deturnat și a zburat și pe deasupra ministerului de interne și a ministerului justiției.

Pilotul are legături cu fostul ministru de interne Miguel Rodriguez Torres, a mai spus președintele. Despre generalul în retragere, care se opune acum guvernului de la Caracas, Maduro afirmă că este amestecat într-o tentativă de lovitură de stat, în spatele căreia se află CIA, Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite.

"Am activat toate forțele armate pentru apărarea ordinii. Vom captura foarte rapid elicopterul și pe cei care au efectuat acest atac terorist", a spus șeful statului la palatul prezidențial Miraflores, unde se sărbătorea Ziua Jurnaliștilor.

"Cum numiți deturnarea unui elicopter de la o instituție a statului venezuelean, elicopter care apoi aruncă grenade? Asta e politică? E terorism", a insistat președintele.

Fotografii publicate în rețelele sociale arată, potrivit AFP, elicopterul care survolează capitala venezueleană, afișând o banderolă cu textul "350 Libertad", o referire la articolul din Constituție care permite destituirea guvernelor care nu respectă garanțiile democratice.

Presa locală a difuzat și o înregistrare video cu un bărbat care s-a prezentat ca anchetator criminalist și despre care se presupune că s-ar fi aflat în elicopter. El a declarat că luptă împotriva tiraniei și a cerut venezuelenilor să iasă în stradă și să se alăture luptei.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă