11.5 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGuvernul de la Berlin cere Statelor Unite să intervină pe lângă Turcia...

Guvernul de la Berlin cere Statelor Unite să intervină pe lângă Turcia pentru a permite accesul la militarii germani staționați în baza de la Incirlik

Guvernul Germaniei a cerut ajutorul Statelor Unite pentru rezolvarea disputei dintre Berlin și Ankara cu privire la accesul în baza aeriană turcă de la Incirlik, relatează joi DPA citată de Agerpres.

În timpul vizitei sale la Washington, ministrul de externe german, Sigmar Gabriel, i-a cerut secretarului de stat american, Rex Tillerson, să-și folosească influența după ce Turcia a refuzat accesul unei delegații parlamentare germane la baza de la Incirlik, unde se află 268 de militari germani care participă la operațiunea coaliției internaționale de luptă împotriva grupării Stat Islamic.

Decizia de a bloca vizita delegației germane, care urma să sosească marți, a fost luată în parte ca răspuns la decizia Berlinului de a acorda azil politic unor militari turci după lovitura de stat eșuată din 15 iulie anul trecut din Turcia.

"Cred că americanii se vor folosi de oportunitățile pe care le au pentru a discuta cu partea turcă pentru a-i transmite că trebuie să avem o altfel de relație decât cea actuală", a spus Sigmar Gabriel.

După refuzul Ankarei de a permite vizita delegației germane, Berlinul ia în considerare posibilitatea retragerii trupelor de la Incirlik și mutarea acestora în Iordania ca alternativă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Tehnologia europeană din spatele mașinilor zburătoare a fost vândută în China

Tehnologia din spatele mașinilor zburătoare, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, notează BBC. Propulsat de un...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă