Germania discută despre readmisia cetăţenilor algerieni şi marocani, în ţările de origine

de Roxana Petre , 15 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 18:04, 15 ianuarie 2016
Germania discută despre readmisia cetăţenilor algerieni şi marocani, în ţările de origine

Germania doreşte să convingă state precum Algeria şi Maroc să îşi accepte cetăţenii ce urmează să fie expulzaţi din Germania, chiar dacă ei nu deţin documente de identitate emise de ţara de origine, în contextul creşterii puternice a numărului solicitărilor de azil din partea unor cetăţeni din aceste state în ultimele luni, a indicat guvernul federal, citat de Agerpres.

"Toţi străinii care, după o procedură echitabilă, sunt notificaţi că nu au dreptul de a rămâne trebuie să părăsească ţara. Acest lucru este valabil, fireşte, şi pentru cetăţenii din ţări ale Africii de Nord, şi trebuie discutat despre cum să facem aceste readmisii posibile", a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, citat de AFP. 

Steffen Seibert a mai explicat că "pe hârtie, totul este în regulă", astfel că există acorduri de readmisie, însă, în realitate, acest proces este "foarte problematic în anumite cazuri".

"Trebuie să discutăm pentru ca practica să fie în acord cu cadrul juridic', a mai spus Seibert. 

Potrivit Ministerului de Interne al Germaniei, numărul solicitanţilor de azil marocani şi algerieni a înregistrat o creştere semnificativă, astfel că în luna iunie au fost înregistraţi 847 de algerieni şi 368 de marocani, în timp ce în decembrie numărul lor a ajuns la 2.296, respectiv 2.896 cetăţeni.

Ministerele de Interne şi de Externe de la Berlin au lansat o 'iniţiativă' pentru a încerca să convingă statele nord-africane, dar şi pe cele din Balcani, să-şi accepte cetăţenii expulzaţi chiar dacă aceştia nu deţin documente de identitate emise de ţara de origine. Germania vrea să obţină ca aceste state să recunoască ca document de identitate un permis de trecere emis de statele membre ale Uniunii Europene.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design