10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGaze lacrimogene în Cehia, împotriva imigranţilor revoltaţi

Gaze lacrimogene în Cehia, împotriva imigranţilor revoltaţi

Poliția cehă a folosit gaze lacrimogene pentru a potoli protestele imigranților clandestini aflați în așteptarea expulzării, care încercau să fugă dintr-un centru de retenție, au informat surse din cadrul poliției pentru străini, potrivit AFP, citată de Agerpres.

“La Bela-pod-Bezdezem, vreo sută de imigranți s-au revoltat. O unitate specială a forțelor de ordine a trebuit să intervină din cauza intensității protestelor, crescută în raport cu cele care au avut loc în ajun”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliției pentru străini, Katerina Rendlova.

Citeşte şi: Surse AFP: Imigranți, atacați pe mare, între Turcia și Grecia

Acești imigranți pe cale de a fi expulzați spre țările de unde au intrat ilegal în spațiul Schengen sunt originari în special din Afganistan, Pakistan și din Irak, a precizat purtătoarea de cuvânt. Ei încercau să fugă din centrul de la Bela-pod-Bezdezem și au provocat pagube materiale în interior.

După ce a lansat apeluri la calm în engleză și arabă, poliția a recurs ‘la diferite mijloace, la cătușe și gaze lacrimogene’, a mai afirmat ea.

În cursul zilei de vineri, poliția pentru străini a reținut circa 120 de imigranți clandestini pe teritoriul Republicii Cehe, a făcut cunoscut Katerina Rendlova.

Imigranții de la Bela-pod-Bezdezem ‘poate au văzut la televizor ce se întâmplă la Calais’ (Franța), a declarat pentru canalul CT ministrul ceh de interne, Milan Chovanec.

‘Trebuie să respecte legile Republicii Cehe’, a subliniat ministrul.

Citeşte şi: VIDEO. Vedetele unui reality show din Australia, ŢINTE ale grupării SI. Cum se apără producătorii

În opinia sa, protestatarii vor să ajungă în Germania.

Potrivit unui sondaj dat publicității vineri de institutul Sanep, 70,8% dintre cehi sunt reticenți față de primirea imigranților originari din Africa și Orientul Mijlociu.

Republica Cehă, membru al UE din 2004, și-a luat angajamentul să ofere găzduire pe teritoriul său unui număr de 1.500 de refugiați până în 2017, reamintește AFP.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă