Franța îi amintește Turciei că e stat membru NATO, după ce regimul Erdogan a cumpărat rachete de la ruși

de Mihai Diac , 14 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 00:12, 14 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Franța a transmis, miercuri, că achiziționarea de către Turcia a unor sisteme de apărare antiaeriană rusești S-400 ține de o 'alegere suverană', dar a ținut să-i reamintească Ankarei sprijinul de care beneficiază din partea aliaților săi din cadrul NATO, informează AFP citată de Agerpres.

Turcia a semnat cu Rusia un contract în vederea achiziționării de către Ankara a unor sisteme de apărare antiaeriană, a anunțat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan, acord confirmat de Moscova și care suscită îngrijorarea partenerilor Ankarei din NATO.

'Achiziția acestor echipamente militare de către Turcia ține de o alegere suverană pe care membrii NATO nu au căderea să o comenteze', a declarat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Franței, Agnes Romatet-Espagne, înainte de a aminti că 'Turcia este puternic susținută de aliații săi din NATO pentru a face față amenințărilor regionale la adresa securității sale'.

'Astfel, din 2013, la cererea Turciei, NATO desfășoară sisteme de apărare antirachetă în estul acestei țări', a adăugat ea, amintind de asemenea despre survolurile avioanelor de recunoaștere AWACS, precum și de escalele navale mai frecvente ale NATO.

Turcia are a doua armată a NATO în ceea ce privește efectivele.

Acest anunț cu privire la achiziția de rachete S-400 survine pe fondul puternicelor tensiuni dintre Ankara și mai multe țări occidentale, iar experții văd în aceasta un semnal de nemulțumire trimis Occidentului de către Turcia.

În același timp, relațiile dintre Turcia și Rusia s-au îmbunătățit, chiar dacă divergențe majore continuă să există între cele două puteri regionale.

Comentarii

 • Palmafina

  14 septembrie 2017 13:38

  Turcia e suverana sa-si asasineze si tortioneze ofiterii,unde s-a mai pomenit,poate in Romania jidanci Pauker a anilor 50.Apoi se plange ca nu e primita in Ue.Pai .Daca contractezi arme ruse numa in Ue si Nati nu te chemi,noi nu stim cum sa scapam de ele...

  raspunde comentariului
 • Roman

  14 septembrie 2017 3:08

  Daca-i alegere severna, de ce maninci ca-cat francezule? Sau crezi ca Turcia este Romania?

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design